Eмисия новини
от 12.00 часа

Bullgaria tërheq gjithnjë e më shumë investime në sektorin IT

Bullgaria, shteti më i varfër në BE, tërheq investime të mëdha të huaja në sferën e teknologjive të informacionit dhe të komunikacionit, shkruan gazeta “Financial Times”. Për katër vjet këto investime u rritën pesë herë, ndërsa sektori llogariti shitje për..

06.12.19 16:34 |

Обучение по киберсигурност ще се проведе в Гимназията по компютърно програмиране

Обучение по киберсигурност ще се проведе в Бургас. Организатори са Асоциация на сертифицираните етични хакери в България. Тренингът е на тема "Бъдещи IT професионалисти в защита на бизнеса". Негови гости ще бъдат Радослав Петров - председател на Българска..

03.12.19 13:36 |

Bullgaria – Lugina e Silikonit e BE-së?

Qeveria bullgare ka ndërmend të përmirësojë imazhin e vendit, i cili shpesh prezantohet si “shteti më i varfër dhe më i korruptuar” në BE. Masat përfshijnë programe për ndihmë të biznesit, për tërheqjen e investimeve, për krijimin e një mjedisi të..

22.11.19 13:47 |

Rritja bullgare formohet nga prodhimtaria më e madhe e punës

90 për qind nga rritja reale ekonomike e Bullgarisë brenda 18 viteve të fundit i detyrohet rritjes së prodhimtarisë, komentoi Lëçezar Bogdanov, krye ekonomist në Institutin e Ekonomisë së Tregut. Në Bullgari krahu i punës soset, konkurrohemi me vendet e..

18.11.19 15:03 |
Zotërinjtë Borisov dhe Petriçek

Vizitë në Bullgari e ministrit të punëve të jashtme të Republikës së Çekisë

Për një vizitë në Bullgari ndodhet ministri i punëve të jashtme i Republikës së Çekisë Tomash Petriçek. Në një takim me kryeministrin Bojko Borisov u diskutua intensifikimi i partneritetit në investimet, turizëm, sektorin IT, industrinë ushqimore dhe..

05.11.19 11:07 |
Отличените студенти и ученици

10 български младежи бяха отличени по програмата Seeds for the Future

10 български талантливи студенти и ученици бяха отличени по програмата Seeds for the Future, която обединява усилията на Фондация "Еврика" и голяма компания в сферата на информационните и комуникационните технологии. Те получават финансова помощ под..

27.09.18 18:35 |

Школата на Наков

Образователната инициатива "Школата на Наков" ще бъде открита в началото на октомври.  "Школата на Наков" има за цел да развива таланти и да подготвя шампиони в практическите умения в сферата на програмирането и технологиите, а догодина, вероятно, в..

27.09.19 15:36 | Образование

IT експерт: Трябва да има визия за киберустойчивост

В държавния сектор има таван на заплатите и това понякога е пречка, за да бъдат наети най-добрите специалисти в борбата с киберпрестъпността. Това заяви вчера премиерът  Бойко Борисов на форум  за противодействието на този вид престъпност...

18.09.19 11:23 | България

Брутната добавена стойност в IT сектора нараства с 25% през последната година

Брутната добавена стойност в сектора на информационните и комуникационните технологии нараства с 25% през последната година. Данните на Евростат цитира заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на Осмата годишна конференция на сектора...

29.05.19 16:38 | Икономика

Автономна работническа конфедерация учредиха във Варна

Нова работническа конфедерация учредиха във Варна. За неин национален председател е избрана Мергюл Хасан, а ръководител за варненска област е Силвер Валот. Големи секции на синдиката вече има в София, Пловдив, Варна и Видин. Секция функционира..

28.05.19 14:54 |
Всички новини: днес | вчера