Eмисия новини
от 05.00 часа

Këtë vit Zjarri i Bekuar prapë do të sillet në Bullgari nga Varri i Zotit në Jerusalem

Këtë vit Zjarri i Bekuar pritet të sillet në Bullgari nga Jerusalemi. Kjo u njoftua nga Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare për BGNES. Për shkak të kërkesave të Izraelit që ata që vizitojnë vendin të vaksinohen kundër Covid-19 dhe të..

26.04.21 18:49 |

Dita e Dafinave

Dita e Dafinave është një festë e shumëpritur dhe e dashur. Ajo gjithnjë bie pas Ditës së Ngjalljes së Llazarit dhe një javë para Pashkës së Madhe. Ditë të emrit kanë të gjithë që mbajnë emra të luleve – Cvetan, Cvetanka, Temenuzhka, Iglika,..

25.04.21 07:05 |

Për "Rolls-Royce-in e malebisë" dhe sekretin e suksesit

Të mund të ruash një biznes 70 vjeçar familjar në degën ushqimore është një arritje e vërtetë. Synimi drejt fitimit, për llogari të cilësisë, jo njëherë ka dështuar madje sipërmarrësit më të suksesshëm. Të mësuar me shijen e një ushqimi të caktuar,..

06.10.20 06:05 |

Haxhillëku në qytetin i cili ndodhet më afër Zotit

Thonë se Jerusalemi është qyteti i cili të afron me Zotin. Nuk është e rastit që në gjuhën e lashtë aramaike, në të cilën fliste Iisu Krishti njerëzit thoshin “ngjitem në Jerusalem”. I ngritur mbi një kodrinë qyteti krijon ndjenjën e..

26.04.20 06:30 |

Presidenti i Bullgarisë dhe ai i Shqipërisë u takuan në Jerusalem

Presidenti i Shqipërisë dhe ai i Bullgarisë Ilir Meta dhe Rumen Radev biseduan në Jerusalem dhe ranë dakord se inkurajimi i projekteve për Korridorin Nr. 8 duhet të jenë në qendër të bashkëpunimit mes dy vendeve tona. Meta e falënderoi Radevin për..

23.01.20 09:26 |
Всички новини: днес | вчера