Eмисия новини
от 07.00 часа
Vasill Levski

Bullgaria shënon 183 vjet nga lindja e Apostullit të Lirisë

Më 18 korrik në mbarë Bullgarinë shënohet përvjetori i 183 i lindjes së revolucionarit dhe ideolog Vasill Levski. Qendra e kremtimeve është qyteti i lindjes së Apostullit të Lirisë – Karllovo. Në kishën “Shën Nikollaj” u shërbye një meshë, ndërsa në..

18.07.20 11:52 |

Anka Llambreva është udhëtarja e parë bullgare rreth botës

Në vitin 1928 një bullgare e re hipi në avullore për të shkuar në anën tjetër të botës. Me një zemër të guximshme dhe e ethur për dije dhe përjetime të reja, ajo filloi jetën e saj aventureske plot me zbulime, gjeste altruiste dhe patriotizëm...

25.04.20 06:45 |

182 vjet nga lindja e revolucionarit Vasill Levski

Me veprimtari të ndryshme në Bullgari shënohet përvjetori i 182-të i lindjes së Apostullit të Lirisë Vasill Levski. Në një ceremoni para monumentit të tij në Parkun e Borisit kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva caktoi Levskin si apostull,..

18.07.19 14:41 |

Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që..

15.06.19 09:10 |

Qyteti Karllovo po përgatitet për Festën e Trëndafilit

E madhe është simbolika e trëndafilit – “Mbretëreshës së luleve” – lulja, për të cilën në bullgarisht ka tri fjalë: roza, gjull, trendafill. Sipas përfytyrimeve tradicionale bullgare trëndafili është shenjë e rinisë, dashurisë, finesës, të cilat e..

17.05.19 13:33 |
Kolazh: Vergil Mitev

Vasil Levski – një revolucionar dhe demokrat i madh evropian

Më 19 shkurt Bullgaria kremton 139 vjet nga varja e heroit të kombit Vasil Levski. Ai ka qenë jo vetëm revolucionar besnik, që ia ka kushtuar jetën e vet kauzës për çlirimin e vendit nga Sundimi osman, por edhe ideolog i shtetit të ardhshëm të pavarur..

15.02.12 11:26 |
Всички новини: днес | вчера