Eмисия новини
от часа
Rikrijimi i momenteve më të rëndësishme të Kryengritjes së Prillit në Klisura

Kryengritja e Prillit është një mesazh për të ardhmen

Sot Klisura, Koprivshtica dhe Panagjurishte shënojnë përvjetorin e 145 të shpalljes së Kryengritjes së Prillit (sipas stilit të ri). Në Panagjurishte u zhvillua një lutje falënderimi dhe një procesion liturgjik. Ndër të ftuarit në festën në Klisura..

01.05.21 15:37 |
Reenactment of April Uprising in Klisura

April Uprising is message for the future, battle for statehood is relevant today

Today Bulgaria's Klisura, Koprivshtitsa and Panagyurishte mark the 145th anniversary of the start of the April Uprising /according to Gregorian calendar/. A prayer and a liturgical procession were held in Panagyurishte. Vice President Iliana..

01.05.21 15:36 |

Prodhuesit e trëndafilave do të marrin përkrahje për shkak të efektit të Covid-19

Një prej sektorëve më të prekur në bujqësi deri në momentin e tanishëm është prodhimi dhe përpunim i trëndafilit dhe ai duhet të përkrahet. Këtë e tha Ministrja e Bujqësisë Desiallava Taneva në një takim me prodhuesit e trëndafilave në qytetin Klisura..

12.06.20 18:48 |
Klisura

Me heshtje dhe pa skena shumëngjyrëshe nga historia nderojmë trimërinë e heronjve të lavdishëm nga prilli i vitit 1876

Muzetë në qytetet Koprivshtica , Panagjurishte , Strellça , Klisura , Batak tregojnë për patriotizmin e madh dhe sakrificën e pafund të heronjve nga Kryengritje e Prillit gjatë vitit 1876. Këto vende sot zgjojnë ndjenjat më të forta patriotike dhe..

01.05.20 07:00 |
Klisura

1876 Nisan Ayaklanması kahramanları anılıyor

Koprivştitsa , Panagyurişte , Strelça , Klisura ve Batak'ta bulunan müzelerde, 1876 Nisan Ayaklanması kahramanlarının sonsuz vatan sevgisi ve fedakarlığı gözler önüne serilmekte. Bu şehirler günümüzde de vatanseverlik duyguları uyandırır, gurur..

01.05.20 06:30 |

Shënojmë 143 vjet nga fillimi i Kryengritjes së Prillit

Sonte do të shënojmë solemnisht përvjetorin e 143 të fillimit të Kryengritjes së Prillit. Mitingu solemn me fishekzjarrë do të mbahet në qytetin Klisura, Bullgari Jugore, banorët e të cilit kanë luajtur një rol të rëndësishëm për zhvillimin e..

30.04.19 11:45 |

Klisura na mëson se si bëhet patriot

Vetëm përmendja e qytetit Klisura sot kthen në kujtesën e bullgarëve patriotë ngjarjet heroike nga viti 1876, kur shpërtheu Kryengritja e Prillit. Nuk do të teprojmë po ta quajmë Klisurën një qytet-hero për shkak të pjesëmarrjes heroike të të gjithë..

02.05.14 09:10 |
Всички новини: днес | вчера