Eмисия новини
от 21.00 часа

Bullgaria është sërish pjesë e Natës Evropiane të Muzeve

Për vit të 18 të radhës institucionet kulturore bullgare aderohen ndaj iniciativës evropiane “Nata e Muzeve” më 14 maj. Ideja për këtë ngjarje lindi gjatë vitit 2005 në Francë, nën patronazhin  e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Evropës..

14.05.22 08:15 |

Maratona e Varnës nis drejt “horizontit detar” me një numër rekord pjesëmarrësish

Një numër rekord pjesëmarrësish do të startojnë gjatë kësaj të diele (më 8 maj) në maratonën e atletikës së lehtë në Varna, që është një pjesë nga iniciativa “Vrapimi si një mënyrë jetese”. Fokusi mbi pjesëmarrjen bullgare provokoi një interes të..

08.05.22 06:55 |

Nis monitorim i ujërave të Detit të Zi për shkak të luftës në Ukrainë

Monitorim javor dhe marrje e mostrave më të shpeshta nga Deti i Zi do të kryhet nga institucionet përgjegjëse për zbulimin e ndotjeve të mundshme si pasojë e luftës në Ukrainë. Në këtë lidhje, administratat rajonale të Varnës dhe Burgasit do të..

14.04.22 14:48 |

Për shkak të rrezikut nga minat në Detin e Zi, shoqatat e peshkimit në Varna kanë kërkuar ndërprerjen e përkohshme të peshkimit

Pavarësisht garancive të Marinës bullgare se ujërat bullgare monitorohen në mënyrë aktive dhe deri më tani nuk janë gjetur mina, përfaqësuesit e shoqatave të peshkimit nga Varna kërkuan që të ndalet peshkimi për disa muaj. Ata janë të shqetësuar..

29.03.22 16:23 |

Burgas po aplikon për Kryeqytet Evropian të Rinisë në vitin 2025

Në një konkurrim për Kryeqytet Evropian të Rinisë në vitin 2025, qyteti bregdetar bullgar Burgas ka ndërmend të prezantohet si një vendbanim evropian, në të cilin të rinjtë realizojnë idetë e tyre biznes dhe krijojnë familje. Iniciativa i..

29.01.22 08:45 |

Rosica Rikova – Vajza me lindjet e diellit, përshëndeti diellin 365 mëngjese radhazi

Kur në mëngjesin e parë të vitit të kaluar Rosica Rikova pa nga dritarja qiellin flakërues mbi qytetin Varna, tek ajo lindi ëndrra e saj që me ndihmën e një aparati  fotografik të takojë diellin 365 mëngjese radhazi. Kështu vajza me lindjen e..

17.01.22 07:15 |

Plazhi i Varnës strehoi sërish të ardhurit me pupla nga Veriu

Këto ditë banorët e Varnës përfituan nga moti jashtëzakonisht me diell dhe i ngrohtë për të shkuar në plazh. Por jo për t'u dhënë pas banjave detare, por për të shijuar një atraksion tradicional lokal - qindra mjellma të bardha si..

14.01.22 07:15 |

Viti 2021 - Takimet tona të paharrueshme me të huajt që zgjodhën të jetojnë në Bullgari

Gjatë vitit 2021 të kaluar plot sfida, gazetarët e Radio Bullgarisë ju takuan me njerëz nga vende të ndryshme të botës që kanë zgjedhur të jetojnë dhe të punojnë në vendin tonë. Nga bisedat tona me ta, mund të konstatojmë se pavarësisht pasigurisë..

30.12.21 07:15 |

Një pazar Krishtlindjesh i tërheq banorët e Varnës në një ish-depo për municione

Një ish-depo municionesh nga Perandoria Osmane në qytetin Varna, e braktisur dhe e shkretë prej dy dekadash, është kthyer në një qendër kulturore.  Iniciativa për këtë është e shoqatave lokale, dhe në datat 17, 18 dhe 19 dhjetor hapësira pret një event..

18.12.21 11:30 |

Në qytetin anglez të Eastbourne do të admirojnë "Detin, zemrën, dhe qiellin" e Varnës

Si është zhvilluar qyteti Varna gjatë 100 vjetëve të fundit nga pikëpamja kulturore, arsimore dhe turistike?  Këtë do të kenë mundësi të shikojnë nga data 20 nëntor banuesit dhe miqtë e qytetit anglez Eastbourne, mikpritës i ekspozitës “Deti,..

20.11.21 09:15 |
Всички новини: днес | вчера