Eмисия новини
от 19.00 часа

Një tubim paraqet traditën, folklorin dhe jetën moderne në rajonin e Graovos

Folklori tradicional i Bullgarisë Perëndimore do të oshtijë lëndinat pranë Manastirit “Shenjtor Kozma dhe Damjan” në afërsi të fshatit Giginci , në rajonin e qytetit Breznik . Herën e katërt me radhë Tubimi Folklorik “Në zemrën e Graovos” do të..

16.07.22 10:45 |

Populli nderon Shën Gjergjin

Kujtimi i dëshmorit të madh Gjergj Fitimprurësi , i cili është ndër shenjtorët më të respektuar që nga pagëzimi i bullgarëve, kremtohet më 6 maj. Shën Gjergji është një nga shenjtorët e paktë të adhuruar si nga të krishterët, ashtu edhe nga..

06.05.22 15:14 |

Mish bullgar ose të importuar do të vendosim në tavolinë në kohën e festave

Pothuajse të gjitha produktet e mishit në tavolinën e bullgarit janë një import nga vendet e tjera evropiane. Mishin e derrit kryesisht e importojmë nga Gjermania dhe Danimarka, të cilët janë dhe prodhuesit më të mëdhenj në Evropë. Sasi jo të pakta..

10.12.21 07:05 |

Parlamenti Evropian përkrahu ndihmën për prodhuesit e duhanit dhe për blegtorët

Prodhuesit e duhanit dhe një pjesë e madhe e blegtorëve do të vazhdojnë të përfitojnë nga ndihma tranzitore kombëtare gjatë periudhës së ardhshme programore. Kjo u bë e njohur nga një njoftim në Facebook publikuar nga ministrja e bujqësisë..

23.10.20 14:42 |

Importi i krahut të punës nga jashtë mund të shpëtojë bujqësinë bullgare

Kriza e shkaktuar nga koronavirusi, i drejtoi fermerët dhe blegtorët përpara vështirësive, të cilat kërcënojnë mbijetesën e tyre. Fermerët gjithnjë e më vështirë organizojnë procesin e punës në fermat e tyre dhe vuajnë nga mungesa e burimeve..

19.05.20 12:10 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера