Eмисия новини
от 05.00 часа

Komisioni për buxhetin në Kuvendin Popullor miratoi aktualizimin e buxhetit

Me 13 vota “pro”, 6 “kundër” dhe 1 “abstenim” Komisioni Parlamentar për buxhetin miratoi në lexim të parë aktualizimin e buxhetit 2020 me qëllim përballimin e shokut në ekonominë bullgare për shkak të COVID-19. Projektligji parashikon rritjen e limitit..

03.04.20 12:32 |
Ministria e Financave

Për tremujorin e parë Bullgaria ka tepricë të madhe buxhetore

Buxheti shtetëror akoma nuk është ndikuar nga kriza e COVID-19. Më 31 mars Ministria e Financave konstaton se teprica buxhetore për tremujorin e parë të vitit 2020 është mbi 600 mln. euro. Pavarësisht nga kjo teprica është duke u pakësuar sepse në fund..

01.04.20 16:48 |
Ministri i Financave Vlladisllav Goranov

Sipas skenarit më të keq ulja ekonomike në Bullgari do të jetë 3 për qind

Korrigjimet buxhetore të miratuara nga qeveria bazohen tek skenari më i keq për zhvillimin e krizës së koronavirusit, tha Ministri i Financave Vlladisllav Goranov. Janë punuar tre skenarë, por është marrë parasysh ai i fundit, që të garantohet..

31.03.20 10:24 |

Rritet deficiti në buxhetin shtetëror të Bullgarisë

Në një mbledhje të jashtëzakonshme të zhvilluar në distancë qeveria rriti deficitin e buxhetit shtetëror për vitin 2020 deri në 2.9 për qind të Produktit të Brendshëm Bruto. Qëllimi është financimi i masave të jashtëzakonshme për përballimin e pandemisë..

31.03.20 07:37 |
Ministri i financave Vlladisllav Goranov

Pritet deficit buxhetor mbi 1,5 mlrd euro në fund të 2020-ës

Ministri i financave Vlladisllav Goranov është i bindur se kriza me koronavirusin nuk do të pengojë procesin e aderimit të Bullgarisë në mekanizmin ERM II dhe në Eurozonë, por sipas tij proceset mund të vonohen. Goranovi tha se sot nuk mund të..

20.03.20 17:18 |

Sofja – me buxhet “të gjelbër” prej 884 mln eurosh për vitin 2020

Këshilli Bashkiak i Sofjes miratoi buxhetin e radhës të madh vjetor për kryeqytetin e Bullgarisë. Që të bëjmë krahasim le të përmendim se qyteti i dytë për nga madhësia në vend Plovdiv është me buxhet prej rreth 175 mln eurosh. Kjo do të thotë se Sofja..

07.02.20 16:32 |

Mbi 1/3 nga bullgarët nuk mundin të paguajnë faturat e tyre në afat

30% nga familjet në Bullgari janë në një pamundësi të paguajnë shërbimet komunale në kohë, tregon analiza vjetore e Bashkimit Evropian për të ardhurat dhe kushtet për jetesë. Në bazë të këtij treguesi vendi ynë renditet në vendin e dytë pas..

31.01.20 15:18 |
Jordanka Fandëkova

Sofja siguron më shumë mjete për lagjet dhe pastërtinë e ajrit

Sot do të zhvillohet diskutimi publik i buxhetit të Bashkisë së Kryeqytetit për vitin 2020. Para fillimit të tij Kryetarja e bashkisë Jordanka Fandëkova deklaroi në një intervistë për Televizionin Kombëtar Bullgar se aktualisht projektbuxheti i..

16.01.20 10:22 |

Buxheti 2020 - çfarë gjëje të re?

Buxheti i Bullgarisë për vitin 2020 e vë aksentin  për vit të radhës mbi shtimin e rrogave në sektorin publik dhe mbi politikën për një rritje më serioze të rrogave të mësuesve, të cilat do të dyfishohen në kuadrin e mandatit katërvjeçar të qeverisë...

18.12.19 15:16 |

186 euro prag të varfërisë dhe 112 euro pension minimal për stazh miratoi parlamenti

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë Buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020 me votat e deputetëve të Partisë GËRB dhe të Patriotëve të Bashkuar. Partia Socialiste Bullgare dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë nuk përkrahën buxhetin e..

12.11.19 18:54 |
Всички новини: днес | вчера