Eмисия новини
от 20.00 часа

Akademia Ushtarake Mjekësore bëri thirrje për dhurimin e gjakut

Akademia Ushtarake Mjekësore në Sofje u bëri thirrje qytetarëve, gjendja shëndetësore e të cilëve lejon, të ndihmojnë dhe të dhurojnë gjak falas. Nga qendra mjekësore garantojnë që të gjitha masat antiepidemike respektohen në qendrën e gjakut...

22.03.21 14:04 |
Georgi Georgiev

Protestë kundër mbylljes së repartit të vetëm të transplantimit

Lëvizja civile BOEC protestoi para spitalit të kryeqytetit Aleksandrovska kundër vendimit të udhëheqjes spitalore të shndërrojë pavijonin e vetëm të transplantimit tek ne në repartin për të infektuar me Covid-19. Kryetari i lëvizjes Georgi..

07.11.20 13:29 |

Organizata Kombëtare e Pacientëve merr përsipër transportimin e dhuruesve të plazmës së gjakut

Organizata Kombëtare e Pacientëve merr përsipër shpenzimet e të gjithë njerëzve nga vendi që dëshirojnë të dhurojnë plazmën e gjakut. Shpenzimet përfshijnë transportin deri në Sofje dhe qëndrimin dyditor në hotel. Këtë e tha për BNT Çavdar..

03.11.20 10:07 |
prof.Nikolla Vlladov

Covid-19 uli numrin e donatorëve të organeve

“Koronavirusi bllokoi punën tonë për ca kohë. Deri në mesin e majit nuk kishte transplantime” tha para Nova TV profesori Nikolla Vlladov, shef i Klinikës së Kirurgjisë së Mëlçisë dhe të Pankreasit dhe të Transplantimit pranë Akademisë..

10.10.20 13:59 |

Shënojmë Ditën Botërore të Dhurimit të Gjakut

Sivjet Dita e Dhurimit të Gjakut kalon me moton “Dhuro gjak, bëje botën një vend më të mirë për të jetuar”. Afro 170 000 veta në Bullgari kanë dhuruar gjak gjatë vitit të kaluar. Mirëpo, që nga fillimi i vitit ka një ulje të madhe të numrit..

14.06.20 13:44 |

Dhurimi si pjesë e krijimit të jetës

„Nënat për dhurimin“ – kështu quhet fondacioni i një grup nënash, të cilat ndihmojnë që në Bullgari të lindin më shumë foshnja. Për dhurimin e materialit gjenetik nga njerëz të rinj dhe të shëndetshëm tek ne flitet prej pak kohe – pothuaj 10 vjet...

12.06.20 16:16 |

Numri i dhuruesve të gjakut në Bullgari u ul në mënyrë drastike

Të gjitha qendrat e hematologjisë së transfuzionit në Bullgari alarmojnë për uljen e numrit të dhuruesve të gjakut. Vetëm në Sofje për periudhën nga 1 deri më 15 mars numri i dhuruesve të gjakut ishte 1138 veta. Në krahasim me të njëjtën periudhë..

21.03.20 10:40 |
Всички новини: днес | вчера