Eмисия новини
от 20.00 часа

Jean-Baptiste Leclère për pasionet e tij bullgare

“U dashurova me Bullgarinë vite më parë - herën e parë që vizitova vendin tuaj”- rrëfen Jean-Baptiste Leclère. Perkusionisti i njohur jeton në Paris dhe si ekzekutues dhe pedagog shpesh udhëton nëpër botë për koncerte dhe për klasa të mjeshtërve. Një nga..

30.07.21 09:05 |

Festival veror në malin Vitosha pranë Sofjes

Edicioni i 7 i Festivalit Veror Vitosha ditën e shtune, më 10 korrik, do të kënaqë mijëra adhurues të malit dhe sporteve. Ngjarja fillon në orën 11.00 para dite në lëndinën përpara shtëpisë turistike Momina Skalla në malin afër Sofjes - Vitosha...

10.07.21 09:05 |

Tregtia e madhe online përveç një kollajllëku është dhe një grackë për konsumatorët naivë

Sot shënojmë Ditën Botërore e të Drejtave të Konsumatorit. Ajo është nën egjidën e Organizatës Ndërkombëtare të Konsumatorëve (që nga viti 1962), kurse në Bullgari për mbrojtje të të drejtave të konsumatorëve flitet që nga viti 1991. Gjatë këtyre..

15.03.21 15:21 |

Sofja vendosi kufizime rajonale kundër pandemisë

Nga 12 deri më 26 mars, të gjithë nxënësit nga klasa e 5-të deri në 12-të në Sofje vazhdojnë të mësojnë në distancë. Pezullohet frekuentimi i shkollave të larta dhe i aktiviteteve jashtëshkollore. Të gjithë lokalet do të punojnë me orar të..

10.03.21 17:16 |

Njerëzit kufizojnë udhëtimet për pushim dhe ekskursion

Në qershor 2020 megjithë gjendjen epidemike në vazhdim në Bullgari bullgarët realizuan 286 100 udhëtime jashtë shtetit, gjë që është me 60.1 për qind më pak se sa në qershor 2019. Vizitat e të huajve në Bullgari në qershor 2020 ishin me 75.2 për qind më..

28.07.20 13:36 |
Всички новини: днес | вчера