Eмисия новини
от 14.00 часа

Pandemia në Bullgari – kronologji dhe aktualitete

Kaloi pothuajse një vit që kur u regjistrua rasti i parë i Covid-19 në Kinë, ndërsa ekspertët në gjithë botën ende po kërkojnë masat për kufizimin e përhapjes së virusit. Kur në mesin e marsit në Bullgari u shpall gjendja e jashtëzakonshme,..

18.11.20 15:40 |

A është Covid – 19 një stigmë në Bullgari?

Përpara më shumë se 8 muajve, kur në Bullgari vendosën gjendjen e jashtëzakonshme, e cila kishte për qëllim të ndalojë shpërndarjen e Covid-19, qëndrimet publike u ndanë që nga njerëzit e frikësuar deri në palcë deri tek ata të cilët e mohojnë..

23.10.20 07:10 |

Për shkak të Covid-19 aktualizojnë planin kombëtar kundër epidemisë së gripit

Brenda një muaji qeveria do të aktualizojë dhe do të aplikojë Planin Kombëtar të Gatishmërisë për Pandeminë e Gripit. Këtë e votoi parlamenti me 170 vota “pro”, zero “kundër” dhe një të abstenuar. Propozimi u bë nga Partia Socialiste Bullgare..

22.10.20 15:46 |
Akad. Bogdan Petrunov

Bullgaria po hyn në fazën intensive të epidemisë së Covid-19

Pritet që epidemia e gripit në Bullgari të jetë në periudhën dhjetor-janar, ndërsa ajo do ta vështirësojë suplementarisht situatën lidhur me Covid-19. Këtë e vuri në dukje para Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) akademiku Bogdan Petrunov, duke..

18.10.20 12:46 |
Velizar Shivarov

Infektimi me koronavirusin varet nga grupi i gjakut

“Ka dëshmi për ndikimin e grupit të gjakut për infektimin me koronavirus”, tha para Nova tv imunologu docent Velizar Shivarov. Sipas tij njerëzit e grupit zero të gjakut janë më pak të kërcënuar të sëmurën. Mirëpo, në se kjo ndodhë ka të ngjarë që..

27.09.20 12:19 |
Krasimir Vëllçev

Nxënësit nuk do të dalin më në pushime të gripit

“Nxënësit nuk do të dalin më në   pushime të gripit dhe në rast domosdoshmërie do të mësojnë nga distanca”. Këtë e tha ministri i arsimit Krasimir Vëllçev para Nova TV. Përsa i përket koronavirusit ai tha se realizohet skenari negativ dhe situata..

26.09.20 11:37 |

Mbaruan vaksinat kundër gripit në farmacitë

Në rrjetin e farmacive u sosën vaksinat kundër gripit megjithëqë në fillim të shtatorit u furnizuan 88 mijë doza. Pritet që brenda dhjetë ditëve të importohen edhe 140 mijë vaksina për përdorim të lirë. Këtë e tha para BNR Nikollaj Kostov kryetar..

24.09.20 10:49 |

Zgjatën gjendjen e jashtëzakonshme epidemike deri më 30 nëntor

“Pandemia nga Covid-19 vazhdon të jetë një gjendje e rëndë e jashtëzakonshme lidhur me shëndetin shoqëror në përmasë kombëtare dhe botërore.” Keto janë motivet për vendimin qeveritar të zgjatet gjendja e jashtëzakonshme epidemike deri më 30 nëntor...

23.09.20 12:09 |
Penka Petrova

Akoma nuk ka valë të dytë të Covid-19

Gjatë 24 orëve të fundit më shumë të infektuar ka në qytetet Sofja dhe Varna, nga 29 veta, tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Po rritet numri i të vendosurve në spitalet. Megjithëkëtë para Televizionit të Ri docentja doktoreshë Penka Petrova,..

02.08.20 15:52 |
Profesor Avramov

Shkencëtarë bullgarë me propozim për mjekim të Covid-19

Para Radios Kombëtare Bullgare   profesori Lëçezar Avramov nga Instituti i Elektronikës pranë Akademisë Bullgare të Shkencave tha, se kriza me Covid-19 ekziston vetëm në mendimet. Lidhur me këtë ai shtoi se të vdekurit nga grip në vitin 2019..

06.05.20 15:03 |
Всички новини: днес | вчера