Eмисия новини
от 11.00 часа

Daniella Kostova paraqet paradokset e izolimit me një ekspozitë në Sofje

Pandemia ndryshoi shumë gjëra në jetesën tonë, në punën tonë, në ndjeshmërinë tonë. Dhe pikërisht ky ndryshim është vija e kuqe e hollë në ekspozitën e re “Stuhi, park, princesha me bigudinë”, që hapët më 16 prill në galerinë e Sofjes..

25.04.21 11:15 |

Shpallën rregullat për votimin e njerëzve në karantinë dhe atyre që kanë vështirësi për tu lëvizur

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ)caktoi rregullat për votimin me kuti të lëvizshme votimi. Sipas tyre, një votues me aftësi të kufizuara të përhershme të vendosur nën karantinë e detyrueshme ose izolim të detyrueshëm, gjë e cila nuk i lejon të..

22.03.21 13:16 |

Komisioni Evropian ka miratuar një Strategji për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara 2021-2030

Trotuare të larta, pragje dhe rampa të paarritshme të cilat të çojnë në askund; mungesë të përfitimeve sociale dhe vendeve të mjaftueshme të punës; varfëri dhe mosinteresim institucional - personat me aftësi të kufizuara çdo ditë provojnë mbi..

16.03.21 12:28 |

Amalia Aronova: “Në Bullgari nuk kishte dallim nëse ishe bullgar apo hebre”

“Shumica e hebrenjve bullgarë janë zanatçinj të varfër ose punëtorë të zakonshëm. I rritur mes grekëve, armenëve, turqve dhe ciganëve, bullgari i zakonshëm nuk mund ta kuptojë luftën kundër hebrenjve. Problemi racor është i huaj për të.” Kështu e..

10.03.21 13:48 |

Si një super grup bullgar pushtoi rok-klasifikimet në Greqi dhe Portugali

Një këngë e grupit bullgar Intelligent Music Projekt kryesoi klasifikimet në tri radiostacione greke, kurse kiliani Ronald Ronnie Romero, vokalist dhe front men i formacionit, u bë numër një në Portugali. Në thelbin e këtyre ngjarjeve është..

18.02.21 08:05 |

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Dhuna në familje – a ka rrugëdalje në kushtet e izolimit të detyruar

Bullgaria është një nga shtetet, në të cilat nuk ka statistikë zyrtare për viktimat e dhunës shtëpiake. Vetëm Ministria e Punëve të Brendshme mirëmban një bazë të dhënash për sinjale në sistem. Sipas tyre, gjatë vitit 2020 janë lëshuar 3057..

03.02.21 08:00 |
Ivan Geshev

Prokurori i përgjithshëm i Bullgarisë është nën karantinë

Ivan Geshev  vetë u izolua, për shkak të testit pozitiv të një pjesëtari nga familja e tij. Vet ai shpalli në profilin e tij social në Twitter, se e ka vënë vet veten nën karantinë, në pritje të udhëzimeve nga autoritetet shëndetësore. Ai nënvizoi..

26.10.20 15:30 |

Shqyrtohen masa antikovid për njerëzit e moshuar

Ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angellov ripohoi, se për shkak të përhapjes së koronavirusit shqyrtohen masa suplementare për mbrojtjen e njerëzve të moshuar. Në një intervistë për Nova TV kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell..

09.10.20 14:17 |
Angell Kunçev

Kopshtet e fëmijëve dhe qendrat e mëdha tregtare mund të hapen në respektim të rreptë të kërkesave sanitare

Ka mundësi që pas datës 24 maj të hapen sallat sportive dhe kopshtet e fëmijëve, tha kryeinspektori shtetëror shëndetësor docent Angell Kunçev. Tashmë nja 55 – 60 për qind nga prindërit janë të prirë që fëmijët e tyre të frekuentojnë kopshtet. Në se..

15.05.20 18:29 |
Всички новини: днес | вчера