Eмисия новини
от 02.00 часа

Fillon fushata e tretë parazgjedhore brenda një viti, kësaj here “2 në 1”

Që nga 15 tetori deri në ditën e reflektimit 13 nëntor Bullgaria është në një fushatë parazgjedhore. Për herë të parë në historinë tonë demokratike do të votojmë herën e tretë për parlament për më pak se një viti kalendarik. Zgjedhjet e..

15.10.21 06:15 |
Kirill Petkov

“Po e vazhdojmë ndryshimin” bën koalicion për zgjedhjet me formacione më të vogla

Partia e re “Po e vazhdojmë ndryshimin” nënshkroi një marrëveshje koalicioni me partitë "Volt" dhe “Klasa e Mesme Evropiane” për pjesëmarrje të përbashkët në zgjedhjet parlamentare të 14 nëntorit, njoftuan nga formacioni. Ne nuk do të kemi lista të..

21.09.21 09:33 |
Maja Manollova

“Ngrihu BG! Ne po vijmë!” ofron një koalicion parazgjedhor

Kryetarja e “ Ngrihu BG! Ne po vijmë!” Maja Manollova propozoi një marrëveshje parazgjedhore me “Bullgarinë Demokratike”dhe “Po e vazhdojmë ndryshimin” e ish-ministrave të përkohshëm Kirill Petkov dhe Asen Vasilev. “Kështu do të bëhet e..

20.09.21 18:29 |
Iva Miteva

Presidenti nxori një dekret për shpërndarjen e parlamentit

Më 16 shtator, Legjislatura e 46-të e Kuvendit Popullor kalon në histori. Dekreti presidencial për shpërbërjen e deputetëve u paraqit në zyrën e parlamentit. Dokumenti është lëshuar më 14 shtator. Parlamenti do të shpërndahet më 16 shtator...

15.09.21 14:53 |

A është i dënuar mandati i tretë për formimin e qeverisë?

Partia e tretë politike në parlamentin bullgar ka për detyrë të realizojë mandatin e tretë eksplorues për formimin e qeverisë. Sapo presidenti ia dorëzoi dosjen Partisë Socialiste Bullgare, shumë analistë treguan skepticizëm. Me çdo një ditë të kaluar..

31.08.21 13:40 |

Asnjë ndryshim në pozitat para provës së tretë për të formuar një kabinet

Pozicionet e partive të përfaqësuara në parlament mbeten të pandryshuara një ditë para dorëzimit të mandatit të tretë për të formuar një qeveri. Ivajllo Vëllçev nga “Ka një popull të tillë” (ITN) përsëriti se partia e tij nuk do të japë mbështetje..

26.08.21 12:37 |

Me kusht BSP hodhi poshtë mbështetjen për qeverinë е ITN

Koalicioni i majtë rreth partisë BSP nuk do të mbështesë kabinetin e partisë “Ka një popull të tillë” (ITN), nëse Petër Iliev është anëtar i tij. Kjo u vendos nga Këshilli Politik i koalicionit “BSP për Bullgarinë”, njoftoi qendra e shtypit të..

10.08.21 14:57 |
Ivajllo Vëllçev

Kryeministri dëshiron një marrëveshje publike të koalicionit për një qeveri të re

Pres që partitë politike në kuadrin e dialogut të tyre për të formuar një qeveri, të gjejnë një mënyrë për një marrëveshje të koalicionit publik me përgjegjësi të përcaktuara qartë. Këtë e deklaroi Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev në fillim..

28.07.21 11:43 |

Nga 99.95 për qind të protokolleve të përpunuara ITN vazhdon të jetë në krye

6 parti dhe koalicione pritet të formojnë Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Sipas të dhënave të Komisionit Qendror Zgjedhor te ora 14.00 më 13.07.2021 nga 99.95 për qind të..

13.07.21 16:00 |

Me 95 për qind të protokolleve të përpunuara GERB-SDS është forca e parë politike me një përparësi të brishtë

6 parti dhe koalicione pritet të hyjnë në Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Deri në numërimin e protokolleve përfundimtare nga komisionet e seksioneve zgjedhore nën pikëpyetje..

12.07.21 08:29 |
Всички новини: днес | вчера