Eмисия новини
от 00.00 часа
Ilijana Jotova

Potenciali i lartë i stafit bullgar të IT-së mbetet i pashfrytëzuar

Në një takim online, Nënpresidentja Ilijana Jotova foli me ekspertë të teknologjisë së informacionit dhe komunikacionit nga komunitetet bullgare në mbarë botën dhe nga Bullgaria. Të pranishmit theksuan se vendi duhet të kërkojë vlerën e shtuar të..

28.10.21 11:56 |

Bullgaria është lidere e BE-së për nga numri i grave në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

24.07.21 10:05 |
Всички новини: днес | вчера