Eмисия новини
от 05.00 часа

Kënga bullgare e Eurovizionit për fëmijë pret mbështetje nga e gjithë bota

Përfaqësuesit bullgar të “Eurovizionit për Fëmijë” 2021 -Denisllava Dimitrova dhe Martin Stojanov janë në Paris, ku më 19 dhjetor do të zhvillohet finalja e madhe e konkursit. “Jam shumë i lumtur se jemi në Paris. Tanimë u njohëm me fëmijët të cilët do..

19.12.21 07:45 |

Një ekspozitë në Romë do të tregojë për gjurmët bullgare nëpër botë përmes syve të fëmijëve

Me një paletë, një aparat fotografik dhe fjalë, bullgarët e vegjël jashtë vendit kërkuan gjurmët e Bullgarisë në vendet ku jetojnë. Kjo u bë në kuadrin e bienales ndërkombëtare të rinisë, organizuar nga Shkolla bullgare “Asen dhe Ilija Pejkovi”..

05.11.21 07:15 |

Një konkurs ndërkombëtar po kërkon motive të ruajtura të qëndisura bullgare

Vatra e Kulturës “Shkëndijat Bullgare 2016” në qytetin Dobriç organizon një konkurs ndërkombëtar për një origjinal autentik ose të rikrijuar të një motivi të qëndisjes. Deri më 15 dhjetor 2021 pjesëmarrësit duhet të paraqesin   një model i cili..

19.10.21 07:15 |
Piktorët Ivan Rusaçek

Ex libris të piktorëve prej 38 vendeve janë paraqitur në qytetin Varna

Adhuruesit e artit grafik mund të shijojnë veprat e zgjedhura   për pjesëmarrje në edicionin e katërt të Konkursit Ndërkombëtar Ex Libris - Varna. Për garën krijuese u dërguan 574 krijime të 209 autorëve prej 38 shteteve. Më shumë pjesëmarrës..

02.10.21 14:10 |

Sofja zuri vendin e dytë në konkursin "Kryeqyteti i Gjelbër i Evropës" për vitin 2023

Kryeqyteti bullgar Sofja u rendit i dyti në konkursin "Kryeqyteti i Gjelbër i Evropës" për vitin 2023, duke ia lënë vendin e parë kryeqytetit estonez të Talinit. Zëvendëskryetarja e bashkisë Desisllava Bileva komentoi se Sofja ka përmirësuar..

13.09.21 08:36 |

Kryqi i Kuq Bullgar shpalli një konkurs fotografik

Me rastin e njëqindvjetorit të tij, Kryqi i Kuq Bullgar organizon një konkurs fotografie të quajtur “HUMAN-i-ti”. “Konkursi është një sfidë, si për ne ashtu edhe për të gjithë fotografët amatorë dhe profesionistë - për të gjetur njerëzimin, për ta..

31.07.21 09:45 |

Nënpresidenti: Së bashku - bullgarët në Bullgari dhe jashtë, do të arrijmë ndryshimin

Ilijana Jotova dekoroi fituesit e konkurseve për fëmijë dhe adoleshentë të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. “Deklarata se ata që jetojnë jashtë nuk janë të interesuar për Bullgarinë nuk është e vërtetë. Kontaktet me..

29.07.21 19:31 |

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

24.07.21 09:05 |

Pllamena Mangova – 30 vjet në skenë

Para pak kohe në Sallën “Bëllgaria” Pllamena Mangova shënoi vjetorin e 30 nga dalja në skenë. Megjithëqë prej kohe jeton në Belgjikë pianistja e njohur bullgare shfrytëzon çdo mundësi për të takuar me publikun bullgar. Ideja e koncertit ishte i..

30.06.21 07:15 |

Qendra UNESCO në Sofje shpalli një konkurs ndërkombëtar për të rinj

Me rastin e 75 viteve nga themelimi i UNESCO dhe 65 vjet nga pranimi i Bullgarisë, Qendra Rajonale Sofje - UNESCO shpall një konkurs ndërkombëtar për të rinj "Trashëgimia Kulturore Jomateriale: Brezi i ardhshëm". Çmimi është një vizitë 3-ditore në..

21.05.21 15:35 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР