Eмисия новини
от 22.00 часа
Kostadin Angellov

Ministri i Shëndetësisë nuk është i prirë për hapjen e lokaleve

Kanë për t’u zhvilluar takime dhe bisedime me përfaqësuesit e restoranteve në vendin tonë, tha në qytetin Stara Zagora Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në lidhje me tensionin në biznesin e restoranteve, njoftoi BTA. “Që nga fillimi i..

25.01.21 17:03 |

Autoritetet dhe restoratorët - pa konsensus për hapjen e restoranteve

Restorantet dhe lokalet për të rifilluar funksionimin në shkurt me kapacitet të kufizuar dhe orë pune, këtë e diskutuan përfaqësuesit e industrisë dhe pushtetarët. Asnjë pajtim nuk u arrit për datën e hapjes së objekteve. “Nëse vendimi i..

19.01.21 19:35 |
Riçard Alibegov

Afro 120 000 veta mbeten pa punë për shkak të masave kundër Covid-19

Për shkak të mbylljes së lokaleve të natës në Bullgari afro 120 mijë veta do të mbeten pa punë. Këtë e tha para gazetarëve kryetari i Asociacionit Bullgar të Lokaleve Riçard Alibegov. Asociacioni kërkoi dorëheqjen e kryetares së bashkisë së..

27.10.20 17:48 |

Pronarët e hoteleve dhe restoranteve këmbëngulin për rregulla të qarta për mbylljen e objekteve

Asociacioni Bullgar i Hoteleve dhe i Restoranteve ngul këmbë për masa dhe rregulla të qarta sipas të cilave hotelet, lokalet dhe restorantet do të mbyllen ose do të kufizohet veprimtaria e tyre për shkak të epidemisë së koronavirusit. Nga..

25.10.20 17:05 |

Në lokalet në të mbyllur përhapet më shumë infeksioni i Covid-19

“Vendet më të rrezikshme për infektimin me koronavirus janë lokalet në të mbyllur. Transporti urban radhitet në vendin e shtatë-tetë.” Këtë e tha profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit. Sipas tij..

25.10.20 12:08 |

Mjekët kritikuan pushtetin për shkak të masave jokonsekuente antiepidemike

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë bëri thirrje për mbylljen e lokaleve të natës dhe të diskotekave si dhe për organizimin e veprimtarive sportive pa publikë aty ku nuk mund të sigurohet distanca e domosdoshme. Bashkimi kritikon pushtetarët se..

24.10.20 15:12 |

Sofja me ngjyrimet e shumta të natës përmes syve të të rinjve

Rrezet e fundit të diellit ndriçojnë statujën e Shën Sofies në zemër të kryeqytetit, kurse shkëlqimi i maskës së saj të artë verbëron pak shikimin e kalimtarëve të përshpejtuar. Duke mos pritur akoma ardhjen e natës, dritat e lokaleve tërheqin..

14.10.20 15:17 |

Në lokalet dhe restorantet tashmë ofrohet verë dhe birë me TVSH më të ulët

Nga 1 gushti 2020 deri në fund të vitit në fuqi është çmimi më i ulët i verës dhe i birës që ofrohen në lokalet dhe restorantet. Ulja nga 20 në 9 për qind të TVSh-së është edhe për shërbimet turistike, sallat sportive, pishinat. Transportimi i..

01.08.20 12:58 |

Ulet TVSh-ja për restorantet dhe lokalet në sektorin e turizmin

TVSh-ja për restorantet dhe lokalet në sektorin e turizmit të ulet në 9% nga kjo verë deri në fund të vitit 2021. Për këtë arritën marrëveshje kryeministri Bojko Borisov, Asociacioni i Lokaleve në Bullgari dhe Organizata Bullgare e Hoteleve..

12.05.20 17:22 |

Fillojnë kontrollimet për respektimin e masave kundër epidemisë në lokalet

Pasi nga 6 maj lokalet në të hapur mund të punojnë Agjencia Bullgare e Sigurimit të Ushqimeve dhe Inspektimet Shëndetësore fillojnë kontrollime për respektimin e masave kundër epidemisë. Në etapën e tanishme gjoba nuk do të imponohen. Për Radion..

06.05.20 15:52 |
Всички новини: днес | вчера