Eмисия новини
от 15.00 часа

Mitropolitë bullgarë dhe maqedonas shërbyen bashkë Liturgjinë e Shenjtë për Paraqitjen e Zotit tonë Jisu Krisht në Tempull

Për festën e sotme të madhe të krishtere, Paraqitjen e Zotit tonë Jisu Krisht në Tempull, Mitropolitë Bullgarë dhe Maqedonas shërbyen Liturgjinë e Shenjtë Peshkopale në Kishën Mitropolisë së Plovdivit “Shën Marina”. Kjo është shërbimi i parë i..

02.02.23 17:14 |
Rrënojat e Bazilikës Patriarkale të Drësterit (Silistra e sotme) në brigjet e Danubit

Propozojnë që patriarku i parë bullgar të shpallet shenjtor

Mitropolia e Dorostolit i propozoi Sinodit të Shenjtë që Patriarku i Parë bullgar Damjan të shpallet shenjtor, njoftoi Mitropoliti Jakov. Pas vdekjes së Mbretit Simeon, gjatë sundimit të pasardhësit të tij Mbretit Pjetri në 927 u arrit paqja..

15.09.22 15:28 |

Në kishën bullgare “Shën Stefani” në Stamboll u shërbye një meshë kushtuar Lindjes së Krishtit

Për herë të parë që nga fillimi i epidemisë së koronavirusit bullgarët në Stamboll u mblodhën në kishën bullgare “Shën Stefani” për liturgjinë e shenjtë të Krishtlindjeve. Shërbesa u drejtua nga Mitropoliti i qytetit Stara Zagora Kiprijan, i..

26.12.21 16:48 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна