Eмисия новини
от 18.00 часа

Po fillon edicioni i tetë i festivalit ndërkombëtar për arte digjitale DA FEST në Sofje

Cilat janë praktikat e reja artistike dhe arritjet e rëndësishme në sferën artistike e cila zhvillohet në mënyrë më dinamike - artet digjitale? Këtë do ta kuptojmë në ditët deri më 30 tetor përmes ngjarjeve nga programi i festivalit të tetë..

26.10.21 16:48 |

Hapet Nata Evropiane e Shkencëtarëve

Edicioni i këtij viti i Natës Evropiane të Shkencëtarëve zhvillohet më 24 dhe 25 shtator 2021. Ngjarja synon të sjellë studiuesit më afër publikut dhe të tërheqë të rinjtë në karriera shkencore. Duke pasur parasysh epideminë COVID-19, Nata..

24.09.21 09:45 |
Bojko Rashkov

Komisioni Evropian po monitoron ngjarjet në Bullgari pa koment

Komisioni Evropian po vëzhgon nga afër ngjarjet në Bullgari, por nuk do të komentojë mbi ankesat e eurodeputetëve nga Partia Popullore Evropiane kundër Ministrit të përkohshëm të Brendshëm Bojko Rashkov. Më 31 maj, eurodeputetët bullgarë nga..

03.06.21 11:37 |

Hapja e Javës së kulturës ortodokse në Sofje

Nga 7 deri më 13 tetor në Sofje do të zhvillohet edicioni i parë i Javës së Kulturës Ortodokse. Organizator është botuesi i letërsisë ortodokse “Omofor” me ndihmën e Ministrisë së Kulturës. Ngjarja  përfshin ekspozita, koncerte, lexime letrare, shfaqje..

06.10.19 08:00 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР