Eмисия новини
от 07.00 часа
Krasimir Vëllçev

90 për qind nga nxënësit bullgarë mësojnë nga distanca

Sipas të dhënave të Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës në mësimin nga distanca tashmë u përfshin 90 për qind nga nxënësit dhe 96 për qind nga shkollat. Para Radios Kombëtare Bullgare ministri i arsimit Krasimir Vëllçev komentoi, se zgjatja e vitit..

30.03.20 10:41 |

Shkollat bullgare jashtë shtetit gjithashtu filluan mësime në distancë

Që nga e hëna procesi mësimor i shkollave në Bullgari zhvillohet në internet. Shkollat e fundjavës jashtë shtetit (të ashtuquajturat “shkolla të së dielës”) gjithashtu filluan mësime online. Kalimi drejt mësimeve në distancë tashmë startoi edhe në SHBA...

17.03.20 15:05 |

Nga 16 deri më 29 mars nxënësit në Bullgari do të mësojnë nga distanca

Në Bullgari për shkak të koronavirusit ditët nga 16 deri më 29 mars nxënësit nuk do të frekuentojnë shkollat. Brenda kësaj periudhe do të ushtrohet mësim elektronik nga distanca. Vendimi u miratua në lidhje me situatën epidemike e cila po ndërlikohet..

16.03.20 09:52 |
Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev

Arsim nga distanca për bullgarët tek ne dhe jashtë

Çdo krizë krijon mundësi të reja. Që më 16 mars është momenti që të startojë arsimi elektronik, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Ministria është e mendimit se këto mësime do të përfshijnë 95 për qind prej të gjithë nxënësve dhe studentëve...

13.03.20 19:13 |

U hap shkolla e parë bullgare në Singapor

Gjuha është lidhja jonë me rrënjat e vetëdijes sonë bullgare. Kjo i ka bërë bullgarët në Singaporin e largët në një takim të tyre gjatë shtatorit të vitit 2019 të organizojnë një shkollë të fundjavës për fëmijët e tyre. Meqenëse në diasporën bullgare atje..

12.03.20 14:21 |
Anhell Santamarija

Festival shkollor i teatrit spanjoll në Sofje

Më 21 dhe 22 shkurt Sofja është organizatore e edicionit të 21-rë të Festivalit Kombëtar Shkollor të Teatrit Spanjoll. Sivjet në këtë veprimtari prezantohen 20 grupe teatrore nga 14 gjimnaze me mësimdhënie të gjuhës spanjolle. Në program u përfshin vepra të..

21.02.20 09:57 |

Gjimnazi me tartufët pret rendimentin e vet të parë në pranverë

Që të pajisen me një copëze “të diamantit të zi”, adhuruesit e tij bëjnë oferta nëpër ankande, kurse disa të tjerë të “mahnitur nga aroma e tij tokësore, e kërkojnë mes natyrës, duke ecur nëpër gjurmët e një qeni të trajnuar posaçërisht për këtë qëllim...

14.12.19 10:45 |

Nxënës prezantuan krijime teknologjike dhe artistike nga e ardhmja

Ata jetojnë në të ardhmen në një botë me teknologji të larta me ndihmës të cilët programojnë në emër të qëllimeve fisnike – natyrë të pastër, qytete të rregulluara mirë, marrëdhënie humane. Dhe pasi nuk i vënë vetes kufi që në moshë më të re..

05.12.19 13:57 |
Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe..

02.12.19 15:53 |

Mësuesit bullgarë jashtë kufirit – iluministët modernë dhe udhëheqësit shpirtërorë bashkëkohorë

Të ashtuquajturat shkolla bullgare të ditës së diel jashtë shtetit janë një fenomen i vërtetë i sistemit arsimor modern. Ato më tepër na kujtojnë për ata rilindës, nga koha përpara Çlirimit, të cilët kanë dhënë çdo gjë të mirë dhe të shtrenjtë, që të mund..

01.11.19 15:05 |
Всички новини: днес | вчера