Eмисия новини
от 13.00 часа

Fshatrat bullgare po kthehen në shkretëtira demografike

Popullsia e Bullgarisë në këtë moment është përafërsisht rreth gjashtë milionë e gjysmë njerëz. Proceset e shpopullimit të vendit po thellohen dhe prognoza e zymtë e studiuesve tregon se deri në vitin 2040 popullsia jonë do të tretet me rreth ¼...

17.06.21 11:57 |

Sistemi bullgar i pensionimit qëndron para sfidave demografike

Në buletinin e parë elektronik të Institutit Kombëtar të Statistikave bëhet konkluzioni, se para sistemit të pensionimit tek ne qëndrojnë probleme demografike. Parashikimet e Evrostatit tregojnë se popullsia tek ne do të zvogëlohet dhe në të..

17.04.20 16:29 |

Popullsia e Bullgarisë po ulet dhe po plaket

Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar Statistikor në fund të vitit 2019 popullsia e Bullgarisë ishte 6 951 482 veta. Nga numri i përgjithshëm burrat ishin 48.5 për qind, ndërsa gratë – 51.5 për qind. Në krahasim me vitin 2018 popullsia u ul me..

13.04.20 12:37 |
Всички новини: днес | вчера