Eмисия новини
от 16.00 часа

Gallup: GERB-SDS, BSP and “We continue the change” in the top three for parliament

56.4% of Bulgarians say that they will definitely vote at the presidential election, and 54.2% - that they will only vote at the election for parliament, data from a survey conducted by Gallup International Balkan sociological agency, commissioned..

21.10.21 17:43 |

Fillon fushata e tretë parazgjedhore brenda një viti, kësaj here “2 në 1”

Që nga 15 tetori deri në ditën e reflektimit 13 nëntor Bullgaria është në një fushatë parazgjedhore. Për herë të parë në historinë tonë demokratike do të votojmë herën e tretë për parlament për më pak se një viti kalendarik. Zgjedhjet e..

15.10.21 06:15 |

Përsëri parashikuan një parlament me 6 parti

Para fillimit të fushatës për zgjedhjet e rregullta presidenciale dhe të parakohshme parlamentare më 14 nëntor, dy agjenci publikuan sondazhet e tyre. Sipas sondazheve të financuara nga Qendra për Analizë dhe Marketing dhe Exacta, GERB-SDS udhëheq..

14.10.21 13:37 |

Surpriza para votimit të ardhshëm për kreun e shtetit

Bullgaria është në pragun e fushatës së parë zgjedhore 2 në 1 në historinë e saj demokratike. Mbajtja e një votimi presidencial dhe parlamentar në të njëjtën datë (14 nëntor) ngre një sërë pritjesh tek kandidatët për dy nga qendrat më të..

13.10.21 16:16 |
Kirill Petkov

Prokuroria po heton çështjen e shtetësisë së dyfishtë të Kirill Petkov

Bazuar në një sinjal dhe një publikim në media, Prokuroria e Specializuar po kontrollon nëse një krim është kryer nga ish-ministri në detyrë i ekonomisë Kirill Petkov. Dosja mbi sinjalin për shtetësinë e dyfishtë të ministrit gjatë emërimit të tij..

13.10.21 13:15 |

Numrat e fletëve të votimit për zgjedhjet e 14 nëntorit u tërhoqën

Me një short në Komisionin Qendror Zgjedhor, u tërhoqën numrat e fletëve të votimit për Presidentin dhe Nënpresidentin dhe për përfaqësuesit popullorë për zgjedhjet më 14 nëntor 2021. Përfaqësuesit e partive, koalicioneve dhe komiteteve nismëtare që..

13.10.21 11:22 |
Prof. Anastas Gerxhikov dhe Nevjana Miteva

Prof. Anastas Gerxhikov dhe Nevjana Miteva u përfshinë në garën presidenciale

Komiteti nismëtar i cili ngriti kandidaturat e Prof. Anastas Gerxhikov dhe Nevjana Miteva për president dhe nënpresident paraqitën dokumentet për regjistrimin e tyre në Komisionin Qendror Zgjedhor. Çifti ka mbështetjen e GERB-SDS dhe Bashkimit Popullor..

11.10.21 17:43 |
Rumen Radev

Presidenti pret që shërbimet të hapin të gjitha “kutitë e Pandorës”

Pres që shërbimet bullgare dhe agjencitë e zbatimit të ligjit të punojnë në mënyrë që “kutitë e Pandorës” të mos mbeten të pazbuluara në Bullgari, tha Rumen Radev me rastin e të dhënave të publikuara nga hetimi gazetaresk ndërkombëtar. Në qytetin..

07.10.21 13:12 |
Lozan Panov

Democratic Bulgaria supports Lozan Panov for president

The Democratic Bulgaria Coalition has announced that it will support the civil candidacy of Lozan Panov for president and Maria Kasimova-Moase for vice president. The coalition points out that Panov largely covers the political views of the coalition...

06.10.21 16:03 |
Kirill Petkov

Presidenti neglizhoi shtetësinë e dyfishtë të ministrit Kirill Petkov

Për shkak të një rasti të rrëzuar pas emërimit të qeverisë së re të përkohshme, Gjykata Kushtetuese duhet të refuzojë kërkesën kundër dekretit presidencial për emërimin e Kirill Petkov ministër në kabinetin e mëparshëm teknik. Në rast se procesi..

06.10.21 14:38 |
Всички новини: днес | вчера