Termocentrali

Termocentrali më i madh me qymyrgur shpalli gatishmëri për protesta

Sindikata e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Termocentralin “Marica Lindje 2” shpalli gatishmërinë për të protestuar. Ata kërkojnë rikthimin dhe rishikimin e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë së Bullgarisë, për shkak të rrethanave..

06.10.22 15:06 |

Bullgaria do të negociojë me BE-në për mbylljen e minierave të qymyrit deri në vitin 2040

Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë së Qeverisë përcakton dy data për mbylljen e termocentraleve me qymyr - 2038 ose 2040, tha kryeministri në detyrë Stefan Janev. “Mekanizmi për fiksimin e kësaj date nuk është sqaruar ende, bazuar në..

14.10.21 14:12 |

Minierat e qymyrit do të zëvendësohen me furnizime të hidrogjenit

Bullgaria do të ndërtojë mbi 200 km tubacionet e gazit me vlerë 250 milion euro në Minierat “Marica-lindje” sipas një plani të ripërtërirë kombëtar të rimëkëmbjes. Në kuadrin e tij vendi do të marrë paratë e BE për zhvillimin e qëndrueshëm...

17.02.21 11:47 |

BE do të mbështesë tranzicionin energjetik në 3 krahina bullgare në rrezik

Politika e dekarbonizimit përfshin një sërë rreziqesh – sociale, ekonomike, politike. Këtë e tha Zëvendës Kryeministri Tomisllav Donçev në konferencën online “Politika për klimën dhe Marrëveshja e Gjelbër – sfida dhe mundësi”. Një temë e madhe..

01.12.20 12:19 |

Energjetika bullgare është në varësi të qymyrgurit linjit

9 vende të BE-së nxjerrin qymyrgurin linjit për prodhimin e rrymës elektrike ose për ngrohje, tregon Evrostati. Gjermania zë 45 për qind nga nxjerrja e përgjithshme e linjitit, ndërsa Bullgaria – 8 për qind. 9 për qind nga prodhimi i përgjithshëm..

14.09.20 13:02 |

BE nuk ka caktuar afat për mbylljen e termocentraleve në qymyrgur

BE nuk i vendos kërkesë Bullgarisë të mbyllë termocentralet në qymyrgur. Kërkesa është të ulet prodhimi i energjisë elektrike, e cila gjeneron emetime. KE theksoi, se këto kapacitete mund të mbështeten nga shtetet anëtare deri në 2025. Pas kësaj..

10.09.20 17:26 |

Harku elektrik në energjetikën bullgare

Energjetika bullgare prapë është në qendrën e vëmendjes së forcave politike, organizatave profesionale, mediave dhe opinionit shoqëror. Kryeminist ri Bojko Borisov është kundër “Marrëveshjes së Gjelbër” të BE-së dhe është për ruajtjen e..

14.02.20 13:53 |
Bojko Borisov

Për Bullgarinë “Marrëveshja e Gjelbër e BE-së” është problem

“Marrëveshja e Gjelbër e BE-së” për Bullgarinë është problem i madh, pasi 60 për qind nga energjia elektrike në vend sigurohet nga centralet me qymyrgur. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov para gazetarëve bullgarë gjatë vizitës pune në Bruksel. Sipas..

06.02.20 16:38 |

Bullgaria do të vazhdojë të përdorë centralët e veta të qymyrgurit

Ministrja energjetike Temenuzhka Petkova deklaroi se Bullgaria në mënyrë të përpiktë ndjek kërkesat e Bashkimit Evropian për de-karbonizimin e plotë të energjetikës, por të paktën në 60 vjetët e ardhshme   do të vazhdojë  të përdorë resursin e..

17.05.19 12:07 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна