Eмисия новини
от 11.00 часа

Ka nevojë për një ndryshim të rrënjësishëm të modelit në të cilin Bullgaria tërheq investime

Që të mund të shpresojë tek fondet evropiane për të mbështetur ekonominë në krizë, Bullgaria duhet t'i paraqesë Komisionit Evropian një Plan të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë i cili të jetë motivuar mirë.Projekti i këtij dokumenti u paraqit për..

22.04.21 10:32 |

Reforma në prokurori kërkon një debat të thelluar

Sot partia drejtuese GERB fillon konsultime parlamentare, për mbledhjen e Kuvendit të Madh Popullor, qëllimi i të cilit  është të bëjë ndryshime në ligjin bazë të shtetit. Reformat e Kushtetutës përfshijnë dhe ndryshime serioze në sistemin..

25.08.20 13:43 |

Rajonet Bullgare nuk mund të zhvillohen në mënyrë të barabartë artificialisht

Në një varg materialesh Radio Bullgaria përqendroi vëmendjen mbi problemet dhe përparësitë ekonomike të rajoneve bullgare me ekonomi të planifikuar. Duke lëvizur në drejtim të akrepave të orës nga Rajoni Veriperëndimor, përmes Rajoneve Verior..

06.04.20 11:45 |
Zotërinjtë Makej dhe Radev

Bullgaria do të kërkojë partneritet më të ngushtë me Bjellorusinë në ekonomi dhe në turizëm

Bullgaria do të bashkëpunojë edhe më ngushë me Bjellorusinë në sferën e ekonomisë, turizmit dhe arsimit. Këtë e tha kreu i shtetit Rumen Radev në një takim me ministrin e punëve të jashtme të Bjellorusinë Vlladimir Makej në Sofje. Sipas presidentit zgjerimi..

06.02.20 19:15 |

Parlamenti miratoi në lexim të parë një buxhet "konservator" i shëndetësisë për vitin 2020

Deputetët miratuan në lexim të parë projektligjin për buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimit Shëndetësor për vitin 2020. Ai parashikon, që mjetet për arkë të rriten me 223 milion euro që të arrijnë 2.273 miliard euro. Projektligji u miratua me 120 vota..

12.11.19 17:12 |
Bojko Borisov

Kryeministri i Bullgarisë merr pjesë në takimin e Ballkanit Perëndimor

Në Gjenevë kryeministri Bojko Borisov merr pjesë në takimin e liderëve të Ballkanit Perëndimor. Organizator i forumit “Dialog strategjik për Ballkanin Perëndimor” është Forumi Ekonomik Botëror. Në darkën e punës me të cilën u hap dialogu zoti Borisov tha,..

08.11.19 14:37 |
“60% prej njerëzve nuk janë të kënaqur nga shërbimet shëndetësore, nuk janë të qetë për shëndetin e tyre në sistemin e tanishëm – shpjegoi Mira Radeva, drejtore e agjencisë MBMD.

Shumica e bullgarëve shpallen kategorikisht për reforma në vend

Mezi 17 për qind prej bullgarëve janë optimistë për gjendjen në vend gjatë muajve të ardhshëm. Dy herë më shumë janë ata, që mendojnë, se gjerat do të keqësohen, ndërsa 45 % presin që situata nuk do të ndryshojë. Si problem kryesor para vendit, njerëzit..

05.05.10 10:57 |
Всички новини: днес | вчера