Eмисия новини
от часа
Foto: Forcat Ushtarako-Detare

Forcat Ushtarako-Detare Bullgare përdorën për herë të parë një robot nënujor

Roboti nënujor i blerë së fundmi nga Flota Ushtarake Bullgare është përdorur për herë të parë në një stërvitje taktike të Forcave Ushtarako-Detare Bullgare në Detin e Zi. Anija e shpëtimit "Proteo", minahedhësi "Evstati Vinarov", minahedhësi "Sirius",..

11.04.23 15:36 |
Снимки: karollknowledge.bg, re4life.eu

Një robot bullgar në shtëpi ndihmon në rehabilitimin pas lëndimeve të rënda

Një bullgar ka krijuar një robot shtëpiak që do të ndihmojë pacientët që kanë pësuar një goditje në tru apo ndonjë aksident. Shpikja është vepër e inxhinierit Petko Stoev, doktorant në seksionin “Sisteme Fizike-Kibernetike në Institutin e..

13.02.23 07:15 |
Photos: karollknowledge.bg, re4life.eu

Un robot domestique bulgare favorise la rééducation après des accidents graves

Un Bulgare a inventé un robot domestique qui viendra en aide à des personnes qui ont subi un AVC ou qui ont été victimes d’accidents. Il s’agit de l’ingénieur Petko Stoev, doctorant au département des Systèmes cyberphysiques à l’Institut de..

08.02.23 10:45 |
Foto: karollknowledge.bg, re4life.eu

Un robot casero búlgaro ayuda en la rehabilitación de personas que han sufrido graves traumas

Un búlgaro creó un robot casero que ayudará a pacientes que han sufrido un ictus o distintos tipos de accidentes. La invención es obra del ingeniero Petko Stoev, doctorando en la Sección de sistemas cibernéticos y físicos, adjunta al Instituto..

05.02.23 09:05 |

Bulgarian home robot assists rehabilitation of patients after serious injury

A Bulgarian engineer devised a robot that will assist patients who have suffered strokes or have been in an accident. The invention is the work of engineer Petko Stoev who is doing a PhD at the Cyber-Physical Systems department of Institute of..

31.01.23 14:25 |
Снимки: karollknowledge.bg, re4life.eu

Ağır yaralanmalar sonrası iyileşme sürecinde yardımcı olan ev robotu

Bulgaristan Bilimler Akademisi BAN’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü’ne bağlı Siber – Fiziksel Sistemler Bölümünde doktora öğrencisi Müh. Petko Stoev, inme veya kazalardan sonra hastalara yardımcı olacak bir ev robotu icat etti. Doktora..

31.01.23 12:32 |
Снимки: karollknowledge.bg, re4life.eu

Un robot casnic bulgar ajută la reabilitarea după leziuni grave

Un bulgar a creat un robot casnic pentru a ajuta pacienții după accidente vasculare cerebrale sau accidente rutiere. Invenția este opera ing. Petko Stoev, doctorand în cadrul Secției Sisteme cibernetice-fizice din cadrul Institutului de Tehnologii..

31.01.23 11:15 |

Studentët bullgarë shpikën një robot që ofron ndihmë mjekësore në hapësirë

"Kur e shihni Tokën nga kozmosi, kjo ju ndryshon - ndryshon qëndrimin tuaj ndaj planetit dhe njerëzimit". Këto janë fjalë të themeluesit të "Amazon" Jeff Bezos, i cili pasi u ngrit në një lartësi prej 100 kilometrash dhe e pa planetin tonë përmes..

19.08.22 07:15 |

Des étudiants bulgares ont inventé un robot fournissant des soins médicaux dans l’espace

Le tourisme de l’espace prend de l’ampleur, même s’il ne concerne pour l’instant que les milliardaires. Mais avec le progrès des technologies et l’allongement de la durée des vols spatiaux la question de la sécurité des voyageurs de l’espace se posera..

17.08.22 12:25 |

Universitarios búlgaros inventan un robot que presta asistencia médica en el Cosmos

“Cuando uno ve la Tierra desde el espacio esto cambia su actitud hacia el planeta y hacia la humanidad”, exclamó Jeff Bezos, el fundador de la plataforma Amazon quien a través de las enormes ventanas de la capsula que lo elevó a 100 kilómetros de..

16.08.22 15:47 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна