Eмисия новини
от 05.00 часа

Tregu i punës në vendin tonë është gati të marrë përsipër një valë të madhe bashkatdhetarësh që po kthehen nga jashtë

Një sondazh ndër bullgarët jashtë vendit për platformën multimediale BulgariaWantsYou / "Bullgaria të dëshiron"/ bërë kohët e fundit tregon se, rreth 35 për qind e bashkatdhetarëve të anketuar në Evropë janë më se të vendosur të kthehen dhe..

15.06.22 07:15 |

Kompani IT mendojnë transferimin e nëpunësve nga Ukraina në Bullgari

Tri kompani të mëdha IT shfaqën interes për të zhvendosur nëpunës të tyre nga Ukraina në Bullgari për shkak të situatës aty. Këtë e njoftoi për BNR Ministri i Inovacioneve dhe Rritjes Daniell Lorer. Ai shtoi, se bëhet fjalë kryesisht për..

21.02.22 14:49 |

Minko Geçev për rrugën e tij nga qyteti Trojan deri në një pozicion drejtues në Google

Akoma si nxënës ai shikon qiellin e natës përmes një teleskopi dhe ëndërron që një ditë të zbulojë misteret e universit. Por orët e gjata para kompjuterit, konkurset e shumta të programimit dhe mësuesit ambiciozë të shkollës së mesme..

23.10.21 12:25 |

IT specialistët tanë janë ndër më konkurruesit në botë

Industria bullgare e softuerit është ndër të paktat që nuk preken nga pandemia globale . Përkundrazi, pikërisht kriza, e shkaktuar nga shpërndarja globale e koronavirusit, i jep shtytje njërit prej sektorëve tanë të pakët konkurrues globalisht...

04.10.21 07:15 |

Kalimi tërësisht te recetat elektronike vonohet me një muaj

Vendosja e recetave plotësisht elektronike vonohet me një muaj. Kjo u njoftua nga Zëvendës Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Bojko Penkov. Arsyeja është që spitalet nuk janë ende gati me softuerin e nevojshëm për këtë. Deri në fund të..

05.05.21 15:37 |

Një produkt bullgar i softuerit analizon lojën e futbollit në kohë reale

Një pajisje elektronike për marrjen e vendimeve në kohë reale e zhvilluar prej bullgarëve, ndihmon për rezultate më të mira në lojën e dy nga klubet tona më të forta të futbollit - “Sllavia” dhe “Beroe”. Pajisja vendoset mbi fanellat e sportistëve..

20.09.20 05:05 |

Gjyqtarë në protestë kundër Sistemit Unik Informativ Gjyqësor

Gjyqtarë nga Gjykata Rajonale e Sofjes dolën në protestë para godinës së Këshillit të Lartë Gjyqësor për të shprehur pakënaqësinë nga Sistemi Unik Informativ Gjyqësor. Pritet të paraqesin kërkesë të dytë për zgjidhjen e problemeve me softuerit të ri...

16.09.20 12:38 |

Konkursi “Ndërmarrja inovative e vitit 2019” dalloi mendjemprehtësinë në biznes

Kompania IT e cila krijoi një program për zhvillimin dhe tërheqjen e talenteve dhe të inovacioneve në vendin e punës dhe shoqata e cila krijoi softuer për menaxhimin e shpenzimeve biznes në kohë reale me aplikim në 10 shtete të BE-së. Ato janë fituesit..

31.01.20 14:56 |
Kolazh: Sillvija Petrova

Brenda 10 viteve të fundit biznesi softuerik në Bullgari shënon një rritje

Biznesi softuerik në Bullgari është sektori, i cili është më mirë i zhvilluar në industrinë IT në Bullgari, 10 vjet pasi vendi u bë anëtar i BE-së. Këtë e tregojnë të dhënat e kompanisë së pavarur konsultuese CBN Pannoff, Stoycheff&Co , e cila që..

09.02.17 12:30 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера