Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një produkt bullgar i softuerit analizon lojën e futbollit në kohë reale

Foto: arkiv

Një pajisje elektronike për marrjen e vendimeve në kohë reale e zhvilluar prej bullgarëve, ndihmon për rezultate më të mira në lojën e dy nga klubet tona më të forta të futbollit - “Sllavia” dhe “Beroe”. Pajisja vendoset mbi fanellat e sportistëve dhe derisa ata luajnë, ndjek përgjithësisht 55 tregues - prezantimin individual, sasinë e punës, gjendjen fizike, disiplinën taktike. Ky informacion shfaqet në tabletë ose në laptop në një kohë reale dhe përdoret nga trajnerët.

Pajisja është e vetmja, e cila përdor një intelekt artificial, i cili përshpejton përpunimin e të dhënave. Ky nuk është zhvillimi i parë i një pajisjeje të tillë, por produkti ynë dallohet me prioritete të rëndësishme. Sistemi jep informacion në kohë reale dhe përdor senzorët më të mirë të cilët ekzistojnë  në treg. Kjo lejon një informacion të saktë dhe të përpiktë edhe kur futbollistët luajnë gjatë kushteve të këqija atmosferike.

Më shumë nga rubrika

Sonja Radeva dhe historitë e saj me patinazh në akull

Sonja Radeva bën zgjedhjen e vet jetike kur është 4 vjeçe, kur shkon në sheshin e patinazhit me nënën dhe me motrën e saj dhe vesh për herë të parë patinat e dimrit. Kuptohet se atëherë ajo nuk e kupton këtë. Me kalimin e kohës vijnë dhe pasioni dhe..

botuar më 20-10-22 1.16.MD
Hristo Stoiçkov

Bullgari Hristo Stoiçkov me nominim për skuadrën ideale për ta gjitha kohërat

Futbollisti bullgar Hristo Stoiçkov bashkë me 9 futbollistë të tjerë u nominua për sulmuesin më të mirë të majtë në historinë e futbollit. Nominimi është në kuadrin e iniciativës së botimit francez France Footboll për caktimin e skuadrës ideale për..

botuar më 20-10-20 11.35.PD
Aleksandër Georgiev

Hokeisti bullgar Aleksandër Georgiev nënshkroi kontratë me New York Rangers

Aleksandër Georgiev nënshkroi një kontratë të re me skuadrën e Ligës Kombëtare të Hokejit New York Rangers, bëri të ditur Associated Press, cituar nga BTA. Kështu ai bëhet bullgari i vetëm deri tani në historinë e Ligës Kombëtare të Hokejit...

botuar më 20-10-16 10.28.PD