Eмисия новини
от 01.00 часа

Metroja e Sofjes tregon luftën përmes syve të fëmijëve ukrainas

Nuk ka gjasa që në dy vitet e gjysmë të fundit, teksa ne “mbroheshim” nga virusi në shtëpitë tona, të imagjinonim se një ditë miliona njerëz do të detyroheshin të largoheshin nga “fortesat e tyre të sigurta”. Vështirë se dikush e besonte se fundi i..

30.05.22 13:53 |

I gjithë kapaciteti i lidhjes së gazit me Greqinë është rezervuar

Lidhja e re bullgaro-greke e gazit është gati në 92për qind. Interkonektori do të jetë gati në fund të qershorit, do të testohet me gaz nga korriku, tha për BNT Teodora Georgieva, drejtoreshë ekzekutive e palës bullgare të kompanisë ICGB, e cila..

28.04.22 11:12 |

24 vjet metro në Sofje

Metroja e Sofjes shënon 24 vjet nga vënia në shfrytëzim e seksionit të parë prej pesë stacionesh. Treni i parë i metrosë metropolitane u nis më 28 janar 1998, në një rrugë me një gjatësi prej 6.4 km. Ndërtimi i pesë stacioneve të para filloi në..

28.01.22 18:04 |

Tri projekte të “Bulgartransgaz” janë në listën e projekteve të rëndësishme të BE-së

Tri projekte të “Bulgartransgaz” janë në listën e projekteve me interes të përbashkët të BE-së. Projekti i parë është zgjerimi i depos së gazit Çiren, i cili parashikon pothuajse dyfishimin e kapacitetit depozitues të karburantit blu dhe rritjen e..

24.11.21 15:05 |

Bullgaria shënon Ditën Botërore të Meteorologjisë

Për herë të 60-të në 23 mars në Bullgari shënohet Dita Botërore e Meteorologjisë. Vëzhgimet e para sistematike meteorologjike në territorin e Bullgarisë së sotme filluan në vitin 1860, kur stacioni i parë meteorologjik u instalua në Konsullatën..

23.03.21 11:22 |

Vihet në shfrytëzim linja e tretë e metrosë së Sofjes

Që nga 26 gushti vihet në shfrytëzim linja e tretë e metrosë së Sofjes , e cila do të lidhë lagjet “Haxhi Dimitër” dhe “Krasno Sello”. Vlera e projektit është 498 mln euro financim kombëtar dhe evropian. Për të garantuar sigurinë e udhëtarëve në..

26.08.20 10:28 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера