Eмисия новини
от 01.00 часа

Mbi 90% prej bullgarëve kanë frikë për ndikimin e COVID-19 mbi ekonominë

Shqetësimet kryesore të bullgarëve sa i përket epidemisë së koronavirusit deri tani ishin lidhur kryesisht me shëndetin e njerëzve, derisa tani theksi bie mbi ekonominë. Fakti se frika për shëndetin tani është në vend të dytë është për shkak të..

02.04.20 14:29 |

Bullgarët i respektojnë masat e jashtëzakonshme, por kanë frikë për ekonominë

Gjatë javës së fundit nuk ka ndryshim në mënyrën e të menduarit të bullgarëve për koronavirusin, tregon një studim i “Gallup International”. 2/3 prej të anketuarve mendojnë se masat e autoriteteve janë të mjaftueshme. Rritet pak deri në 20 për qind..

01.04.20 14:32 |

Nuk ka të vdekur nga koronavirusi në vend gjatë 24 orëve të fundit

Nuk ka të vdekur në Bullgari nga COVID-19 gjatë 24 orëve të fundit. 25 janë rastet e reja të regjistruara. Bashkë me to numri i përgjithshëm i të infektuarve në vend bëhet 379. 113 pacientë janë në spital dhe 13 prej tyre janë të intubuar. 57 për qind e..

31.03.20 08:33 |

COVID-19 rriti nivelin e shqetësimit ndër bullgarët

Më të stresuara gjatë gjendjes së jashtëzakonshme në Bullgari për shkak të COVID-19 janë gratë në Sofje në moshën nga 31 deri në 45 vjeç, të cilat punojnë në shtëpi. 60 për qind prej të anketuarve mendojnë se ata nuk janë rrezikuar nga infektimi. Gjysma..

31.03.20 08:00 |

Mbi ¾ prej bullgarëve nuk besojnë se janë kërcënuar nga COVID-19

76 për qind e bullgarëve nuk mendojnë se janë kërcënuar nga infektimi me koronavirusin, tregon një studim i Institutit të Shëndeti Psikik dhe Zhvillimit. Mirëpo, sipas prognozave 45 për qind e popullsisë do të infektohet me koronavrusin. 94 për qind e..

25.03.20 17:35 |

2/3 prej bullgarëve kanë frikë nga COVID-19

62 për qind e bullgarëve kanë frikë nga koronavirusi , tregon një sondazh i Gallup International në 28 vende. Ky tregues në plan botëror është 67 për qind , ¾ prej bullgarëve janë gati të privohen nga të drejtat e tyre njerëzore, në qoftë se kjo do të..

24.03.20 10:32 |

Në fund të vitit 2019 shpenzimet për pagat janë rritur 11.7 për qind

Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave të Bullgarisë gjatë tremujorit të katërt të vitit 2019 shpenzimet e punëdhënësve për një orë të punuar nga punonjësit janë rritur 11.9 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit..

20.03.20 12:46 |

Ulje më e madhe e shitjeve të automjeteve të reja në Bullgari në krahasim me vendet e tjera në BE

Sipas të dhënave të Asociacionit të Prodhuesve Automobilistikë Evropianë në Bullgari vëzhgohet ulje më e madhe e shitjeve të automjeteve të reja në krahasim me vendet e tjera në BE. Bullgaria regjistron ulje prej 29,2% për muajin në krahasim me të dhënat..

18.03.20 18:07 |

Rritet tregtia e Bullgarisë me vendet jashtë BE-së

Instituti Kombëtar i Statistikave bëri të ditur se në tregtinë e Bullgarisë me vendet jashtë BE-së vëzhgohet rritje e eksportit dhe e importit. Gjatë janarit të vitit 2020 eksporti është rritur 2.2 për qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit 2019..

12.03.20 12:04 |

Përqindja e viktimave në rrugët e Bullgarisë mbetet e lartë

628 janë të vdekurit në aksidentet rrugore në Bullgari gjatë vitit 2010. Viktimat janë me 17 më shumë në krahasim me 2018-ën. Me koeficient 90 të të vrarëve në rrugë për 1 milion popullsi vendi përsëri do të jetë në krye të statistikës së BE-së...

05.03.20 11:44 |
Всички новини: днес | вчера