Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
 JEREMY?

Ерсин Мустафов, JEREMY?: Готово е видеото към новия ни сингъл

Имахме доста сериозни планове след участието ни на фестивала в Грьонинген, където установихме контакти с няколко агенции от Португалия и Румъния, които искаха да ни организират голяма европейско турне. За съжаление всички тези концерти отпаднаха. Но в..

публикувано на 21.01.21 в 15:42

Заради наводненията залагат мерки в бюджет 2021 на Столичната община

План за действие за изпълнение на Стратегия за сигурност на Столичната община 2021-2027 г. ще бъде изготвен от постоянната Комисия по ред и сигурност в Столичния общински съвет (СОС) по повод на засегнатите от обилните дъждове населени места. По..

публикувано на 21.01.21 в 15:12
Христо Мутафчиев и режисьорът Стоян Радев

Героят на Христо Мутафчиев в „Плач на ангел“ предлага избор за (не)свобода

С моноспектакъл по текст на Стефан Цанев, и под режисурата на Стоян Радев Народният театър „Иван Вазов“ открива 2021 година. В ролята на Райчо в „Плач на ангел“ - драматична, разтърсваща изповед за свободата и несвободата на човека, ще видим Христо..

публикувано на 21.01.21 в 14:13

Зимна феерия: Цъфтящите азалии в Ботаническата градина на БАН

От днес до 31 януари в Ботаническата градина БАН ще се състои традиционната за сезона на масовия цъфтеж на азалиите изложба за семейство Пиренови /Боровинкови/, в което са и азалиите. Това съобщиха от научната институция. В Ботаническата градина..

публикувано на 21.01.21 в 13:55

Депозитна система решава проблема с голяма част от пластмасовите отпадъци

Екологично сдружение „За Земята“ и Greenpeace България организираха днес протестна акция пред Министерството на околната среда и водите. Пред вратите на министерството беше поставена инсталация от пластмасови бутилки, която е във формата на водна вълна,..

публикувано на 21.01.21 в 12:30

Иновативно предприятие създава линия за рециклиране на гуми

Българско предприятие разработва линия за раздробяване на излезли от употреба автомобилни гуми до каучукови гранули, висококачествена легирана тел и памучен конец. Материалите могат да бъдат използвани като суровина за различни производства: каучукови..

публикувано на 21.01.21 в 11:55

"Жив човек" с премиера в Балканския конкурс на "София филм фест"

Премиерата на "Жив човек", копродукция между Сърбия, Германия и България, с режисьор Олег Новкович, ще се състезава за наградата в Балканския конкурс на 25-ия "София филм фест", съобщиха от "Арт фест".  Историята е за застаряващия рокер Джела, принуден..

публикувано на 21.01.21 в 11:25

Лунният астронавтски костюм на Нийл Армстронг показват в „Музейко“

Детският научен център „Музейко“ представя астронавтския костюм, с който Нийл Армстронг стъпва на Луната и променя завинаги човешката история. Репликата е единствената, която пристига в Европа – след нейния престой в Природоисторическия музей..

публикувано на 21.01.21 в 10:23

Оксфорд с готовност за ваксина срещу британския щам на коронавируса

Оксфордският университет, който е разработил една от ваксините срещу Covid-19 заедно с фармацевтичната компания AstraZeneca, се подготвя да създаде нови версии на ваксината, предназначени за различни щамове на коронавируса, съобщава „Дейли Телеграф“,..

публикувано на 21.01.21 в 09:58

Живко Иванов: Не са много местата в София, където могат да се карат кънки

Блейдовете са всеобхватен спорт, преди всичко, защото не се фокусира главно върху агресивното каране, т.е. пързаляне по парапети, ръбове и всякакви видове съоръжения от скейт парковете. Може да бъде слалом, фрийрайд, фитнес, нордик - което наподобява..

публикувано на 21.01.21 в 09:15