Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Mamma mia" за първи път на българска сцена

Людмила Козарева и Денко Проданов: Надяваме се на бляскава премиера

Двама от 12-те изпълнители на главни роли в предстоящата премиера на мюзикъла "Mamma mia" на сцената на Софийската опера Людмила (Люси) Козарева и Денко Проданов (и двамата солисти от Музикалния театър) са щастливи от възможността да работят под ръководството на акад. Пламен Карталов.


Люси Козарева е категорична, че е респектирана от мястото, където трябва да играе - сцената на Софийската опера, която за нея е храм. По думите й "Акад. Карталов е уникален режисьор, който намира и изважда от текста неподозирани неща и от самия автор. Неподозирани емоции, чувства. Обожавам да работя с режисьор, който да ме обърне така, че да не играя себе си. Макар че в случая - ролята на Дона, това съм аз". 

Денко Проданов, изпълнителят на ролята на Скай, изтъква, че за разлика от страните, където мюзикълът е поставян с много танци и песни познати на хората, в българската постановка ще има докосване до душите на зрителите. "Те ще преоткрият текстовете на АВВА", посочва Людмила Козарева и допълва: "Това ще бъде един драматичен прочит на цялата история. Да има смисъл. Ние сме такава нация, която обича емоцията. Ние не гледаме по повърхността, а всичко прекарваме през себе си. Затова на публиката ще й бъде интересно да види какво може да се извади от едни шлагери, от едни обичани от всички песни, сложени в една елементарна историйка".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Яница Петкова

Яница Петкова: Напрежението спадна, но проблемът остава

Президентът Румен Радев поздрави Димитър Главчев, че върна папката  със състав на министри за мандата на служебен кабинет, чиято основна задача е провеждането на предсрочните парламентарни избори, които – вече се знае – ще бъдат на 27 октомври. Част от политическите партии още не са изразили отношение към предложения състав, но като че ли..

публикувано на 26.08.24 в 15:10

Другата София, уловена в снимки

Фотоизложба показва София през 70-те години на миналия век. Експозицията е озаглавена "Спирка София ’70" и е с архивни фотографии от Панайот Бърнев. Серията фотографии може да бъде разгледана между 3 септември и 5 октомври в столичната галерия Dot Sofia. Тази изложба ще постави началото на серия от събития, свързани с опознаването и..

публикувано на 26.08.24 в 13:40

Филм за Йоргос Гунаропулос на голям екран в Созопол

На 27 август 2024 г., вторник, от 20:30 часа в салона на Лятно кино Созопол точно една година след премиерата си, документалният филм за художника Йоргос Гунаропулос "Йоргос Гунаропулос от Созопол", заснет в родния му град, отново ще бъде представен пред гражданите и гостите на морското градче. Междувременно продукцията беше селектирана за участие..

публикувано на 26.08.24 в 12:24

С коцерт-спектакъл ще бъде почетен рожденият ден на Тодор Колев

Тодор Колев е роден на 26 август 1939 г. в гр. Шумен. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" (1965 г.). Надхитря с успех комисията при приемането си, като обува обувки с високи токове и преправя гласа си на по-дебел, защото тя пускала артисти с мастита фигура и мощен глас. Работил е в театрите в Смолян, Шумен и Пловдив, а в..

публикувано на 26.08.24 в 09:19

Слънчево с възможност за превалявания

Атмосферното налягане ще е без съществена промяна и ще остане малко по-ниско от средното за август. Днес ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност , като на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Те ще са по-значителни в крайните югоизточни райони. Вятърът ще..

публикувано на 26.08.24 в 07:10

ALI ще свирят с Editors

Али Абдала от ALI  за концерта им с The Editors: Алан (Али) Абдала, който е лицето на АLI разказа спецално за Радио София следното - "Ще свирим в зала 3 на НДК на 29 август. Още не мога да го осъзная. Откакто съм започнал преди 20 години (тогава с Macrophone), банди като Editors, като Coldplay, като Muse са ме изградили като артист, първите им..

публикувано на 25.08.24 в 11:43
Зорница Христова и Ясен Григоров

Като песен, като жужене

Зорница Христова и Ясен Григоров от издателство "Точица" за новите им книги за деца: "В Ясен открих много различен подход към рисуване. Първият ни общ проект бе за един зъл охлюв. После дойде книжката със стари английски детски стихчета "Колко ягоди растат по морето" - колкото повече време минава, толкова повече ми харесва. Много интересен баланс..

публикувано на 25.08.24 в 10:41