Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Работя докато не ми свърши вдъхновението

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо, който от ранна възраст е свързан с музиката, защото е част от детската вокална група "Бон - Бон".  

Малко на шега избира класическата китара, смятайки че в един момент ще я замени с електрическа. Постепенно обаче разбира, че любовта му към този инструмент е завинаги, защото в класиката открива една по-голяма интимност, едно по-философско място, където човек може да изрази чувствата си.  

Жожо е категоричен: "Единствената ми мечта е да показвам на всяка една публика максимумът от музиката пресъздадена по възможно най-красивия и най-въздействащ начин, така че хората да отнесат в ежедневието си вдъхновението от това което свиря. Искам светът да стане по-добър чрез музика, защото всяко едно живо същество заслужава да бъде щастливо, а истинското щастие, истинските емоции могат да бъдат постигнати чрез музика." 
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия