Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Часът на майстора

Снимка


Един час за ремонти.
Един час за съвети, с които можем да подобрим средата и да улесним живота си.

Всеки петък от 14 до 15 часа
с Божидар Янев

Публикации

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Как да изберем телевизор или аудиосистема

В рубриката "Часът на майстора" по Радио София се опитахме да ви бъдем полезни със съвети за това как да подбирате правилно телевизор или озвучителна система за вашия дом и за какво да внимавате, когато ги инсталирате. Обърнахме внимание на това как..

публикувано на 15.06.18 в 18:15

От стъклото на прозорците до стъклената фасада на новото летище в Истанбул

Лятото чука на вратата и знаем, че ремонтите и особено подмяната на дограмата са на дневен ред. Важно е обаче да знаем какви качества да търсим в една дограма. В Европейския съюз има доста регулации. Когато правим избор, не е нужно да е най-скъпата,..

публикувано на 08.06.18 в 15:29

Покривът трябва да се поддържа и ремонтира качествено, за да не съсипе сградата под него

В това издание на "Часът на майстора" ще ви дадем съвети за правилното ремонтиране или цялостно изграждане на покривни системи. Разделяме покривите на скатови , срещани при еднофамилните тухлени къщи, и плоски , който са най-често изграждани в..

обновено на 08.05.18 в 15:53

Как да превърнем двора си в градински рай

В рубриката "Часът на майстора" ви разказваме за това как можете да създадете своя рай - тук на земята, като оформите една прекрасна градина. Разбира се ще ви дадем и съвети за успешно озеленяване в градска среда. За всичко това говорим с д-р Красимир..

публикувано на 20.04.18 в 16:39

Дайте нов живот на старите автомобилни гуми

С началото на пролетта започва и пролетното почистване. Много хора насочват усилията си в това да разчистят своите мазета, където от време на време биват изхвърлени стари автомобилни гуми. За да не стигне жизненият цикъл на тези гуми в печката на някого..

публикувано на 13.04.18 в 15:10
Реставрация може да се изучава единствено в Художествената академия

Иван Ванев: Реставрацията не трябва да пресъздава, а да запазва оригинала

Какво е нужно за да бъдеш реставратор? Какви са техниките, които се използват при реставрация на мозайки и стенописи? Оказват ли влияние различните атмосферни промени на реставрираните обекти? На всички тези въпроси ви отговаряме в рубриката..

публикувано на 30.03.18 в 18:29

"Зелената" енергия у дома - в настояще и бъдеще време

Тази седмица посветихме "Часът на майстора" на зелената енергия. Как можем да преминем към нея и могат ли високите сметки за ток и отопление да останат в миналото? Какво по-хубаво от това да не плащаме за потребление на електроенергия, а просто да я..

публикувано на 16.03.18 в 18:19

Виктор Ерменков - програмистът, създал ателието "Кози крак"

В "Часът на майстора" ви срещнахме с Виктор Ерменков , програмист с 11 години зад гърба си в създаването на различни софтуерни решения. Той решава да обърне страницата и да се залови с това да бъде майстор. С него разговаряхме за изкуството да бъдеш..

публикувано на 09.03.18 в 18:15

Да монтираме шкафовете в кухнята и обзавеждането в банята

В поредното издание на рубриката ни "Часът на майстора" ви обърнахме внимание на правилните начини на монтаж на техника в кухнята и обзавеждане в банята. Всеки от нас трябва да спазва определени стандарти, чрез които си гарантираме качествено изпълнение..

публикувано на 23.02.18 в 15:30