Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Часът на майстора

Снимка


Един час за ремонти.
Един час за съвети, с които можем да подобрим средата и да улесним живота си.

Всеки петък от 14 до 15 часа
с Божидар Янев

Публикации

С какви средства разполагаме в неравната битка с мухъла

Мухълът в дома най-често се проявява във влажни помещения, ъглите на стените, под и над прозорците, зад легла, секции, гардероби, върху тапети, банята и хладилника. Три са основните съвети за предотвратяване появата на мухъл: Проветрявайте по няколко пъти..

публикувано на 16.02.18 в 16:05

"Безопасността преди всичко" при работа с електрически инсталации

Когато отворим дума за електрически инсталации, експертите са единодушни: "Който не разбира, да не пипа!" Майстор Бобан Якимовски дава за пример колко важно е правилното присъединяване на бойлерите към инсталацията и посочва редица грешки, които се..

публикувано на 09.02.18 в 14:30

Как избираме вратите в дома и какво трябва да знаем за тях

В рубриката "Часът на майстора" ви разказахме подробно за различните видове врати. Вратите имат за функция да бъдат мобилни прегради, разделящи пространството. Те трябва да спират погледите, шума, течението и миризмите. Според предназначението си..

публикувано на 12.01.18 в 17:15

Винтовертът - най-добрият приятел на домашния майстор

Как ли ще изглежда един монтаж на кухня, ако нямаме под ръка винтоверт? Един инструмент, който вече е неизменна част от асортимента на всеки уважаващ се майстор. С него може да извършвате най-разнообразна дейност, от завиване на винтове, пробиване на..

публикувано на 27.10.17 в 15:15

Ползвате ли мелница за хранителни отпадъци

В рубриката "Часът на майстора" по Радио София ви представихме един не много популярен, но много удобен домашен електроуред - мелница за хранителни отпадъци, които се монтират под мивката в нашата кухня. С други думи, може да кажем, че това е една нова..

публикувано на 20.10.17 в 15:35

Ъглошлайфът - незаменим помощник при домашните ремонти

При всеки един ремонт стигаме до момент, когато ни се налага да използваме уред за рязане, било то ножовка, зеге или, както в повечето случай, опираме до ъглошлайфа , известен повече с разговорното си наименования - флекс. При употребата на последния от..

публикувано на 15.10.17 в 14:10