Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

е-Знание


Публикации

Какво знаем за фотографията за уеб сайтовете

Снимките трябва да са красиви и ефективни, но не всички компании съумяват да се справят с това предизвикателство. Защо са толкова важни добрите снимки в сайта и социалните мрежи и можем ли да ги правим сами, или трябва да се доверим на професионалист? По..

публикувано на 11.06.20 в 12:53

НЗОК стартира мобилно приложение

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е подготвила мобилно приложение. Чрез рубрика “Обратна връзка” на мобилното приложение хората могат да изразяват мнението си за получените от тях здравни услуги в извънболничната, болничната и денталната..

публикувано на 10.06.20 в 12:38

Антон Оруш и неговата “Голяма книга за българската техника”

Технологичната история на България ни изненадва от страниците на книгата на изследователя Антон Оруш и неговата “Голяма книга за българската техника” . В новия пъстър том, той разказва за стотици познати и непознати достижения на родната техника, някои..

публикувано на 09.06.20 в 10:23
Софийски университет

Начало на изпитната сесия в Софийския университет

Започва редовна изпитна сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2019/2020 година за специалностите и програмите в Историческия факултет, Философския факултет, Факултета по класически и нови филологии, Факултета по славянски..

публикувано на 08.06.20 в 08:28

1 СУ „Пенчо П. Славейков” – устремени по пътя към щастието

1 СУ „Пенчо П. Славейков” начерта „Карта на надеждата за Европа“ . Проектът е осъществен в отговор на предизвикателството на Регионалното управление на образованието София-град. В края на месец април беше стартирана изключително интересна..

публикувано на 05.06.20 в 15:11

Краен срок за включване във втория приемен изпит на ХТМУ

Химикотехнологчен и металургичен университет. Краен срок за подаване на заявки за участие в oнлайн състезание с ранг на приемен изпит по химия, природни науки и по математика /по избор на кандидата/ за учениците от 12 клас от цялата страна. Заявки се..

публикувано на 04.06.20 в 08:26

Нарисувайте любим герой - предизвикват от младежкия Червен кръст

Българският младежки Червен кръст  организира конкурс за рисунка и онлайн обучение за деца по първа помощ по програма "Хелфи", съобщиха от БЧК. В конкурса за рисунка на тема "Моят любим герой" може да участват деца на възраст до 11 години . Името и..

публикувано на 01.06.20 в 17:12

Част от малките деца възприемат по-добре от хартиен учебник

Някои от малките деца разбират по-добре текста, когато го четат на хартия, а не на екран, показват резултатите от проучване сред повече от 11 деца на 10 години в Норвегия, публикувани в "Дейли мейл". Проведени са два теста, като за единия подрастващите..

публикувано на 29.05.20 в 09:43

Образователната инициатива Знам.бе започва подкаст “За учителите”

Образователната инициатива Знам.бе започва излъчването на подкаст “За учителите” . Това е първият образователен подкаст у нас. Целта на организаторите е да покажат добрите примери в българското образование , които могат да послужат за вдъхновение на..

обновено на 28.05.20 в 09:46

Сега децата ще научат важен житейски урок - да бъдем сплотени и всеотдайни

„Моето убеждение е, че всички заедно, обединени и добронамерени, бихме издигнали образователните ценности в една просперираща национална кауза. Доказахме, че можем да общуваме и виртуално, но звънливата ученическа глъч и зареждащата детска усмивка все..

публикувано на 27.05.20 в 14:06