Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Акценти
Жоел Лисаридис, мечтателят и химерите за по-доброто място

Химерата на Лисаридис

В неделя представих първата част на първия мартенски "Слънчев джаз+" - новините като тема в джаза . Новините продължават да са лиши и нуждата да бъдем компенсирани с хубава музика става все по-голяма.  Какво по-интересно от един млад пианист от Швеция,..

публикувано на 04.03.22 в 18:48

Новините като тема в джаза

Във времената на фалшивите "новини", обръщаме внимание на истинските, погледнати от различен ъгъл. "News! News! News!" е джаз-албум на италианския композитор на филмова музика Пиеро Умилиани. Той се вписва отлично в традицията ни да започваме новия месец..

публикувано на 27.02.22 в 15:00
Авишай Коен

Голата истина

Днес излезе албумът "Голата истина" на израелския тромпетист Авишай Коен. Драматизмът му се подсилва от контекста, оказал се за мнозина неочакван. Не само журналистите са подвластни на голата истина. Коен завършва произведението си с рецитация на поемата на..

публикувано на 25.02.22 в 12:11
Емил Паризиен

Без манипулации, молитви за мир

Джазът и политиката винаги са били много по-тясно свързани, отколкото бихме могли да си помислим. Особено след като престава да е само танцувален суинг. Посвещавали сме поредици, свързани и със сюитата 9/11, и с "Fables of Fobius", и с позициите на..

публикувано на 20.02.22 в 16:45

Юн Сун На - птици и жици

Юн Сун На и новият ѝ албум са в центъра на вниманието ни в днешния "Слънчев джаз+". Ето обяснението, на първото парче и на клипа към пилотния сингъл "Don't Get Me Wrong" : "Клиповете ги снима брат ми, шнурът на микрофона ми, който се вижда зад мен,..

обновено на 19.02.22 в 08:59
Юн Сун На

Интимният дневник на Юн Сун На

Юн Сун На е отдавна след любимките на Джаzz+ фестивал , гостувала е неколкократно в София и винаги с удоволствие откликва на поканите ни. Вече "Слънчев джаз+" представи пилотния сингъл на новия си албум за пробуждащия се свят, сега е ред на самата..

публикувано на 13.02.22 в 16:30

Хетероклитно, без локдаун

Миналият път започнахме излъчването на инвенцията „Музика на водата“ на триото Ларс Даниелсон-Кристофър Дел-Нилс Ландгрен. Както ви разказахме, в генезиса ѝ стои една художествена инсталация на американски авангардист с руски корени и джазмена..

публикувано на 06.02.22 в 15:55
Марио Станчев

Води, заливи, посвещения, поколения

В неделя тук ви запознахме с поредния позабравен джаз-албум, донякъде изпреварил времето си - "Музика на водата". Първата част слушаме тази вечер след последните новини на деня, втората - другата седмица по същото време. Веднага след триото Ларс..

публикувано на 04.02.22 в 13:46
Верните фенове на групата още помнят концерта ѝ на софийския стадион „Локомотив”

Група „Aeросмит” пак отлага европейското си турне

Рокмузикантите от „Aeросмит” трябваше да тръгнат на път през юни и юли т.г., но са взели решение отново да отменят концертите заради "продължаващото наличие на ограничения за Covid и други проблеми", както и за да предпазят феновете и екипа си. В..

публикувано на 02.02.22 в 11:51
Инсталацията на Кабаков

Музики на водата

Както обикновено, "Слънчев джаз+" започва новия месец с нещо позабравено, леко изместено във времето и пространството, но за сметка на това - винаги красиво за (пре)откриване. В случая иде реч за "Музика на водата" на триото Ларс Даниелсен (контрабас),..

публикувано на 30.01.22 в 15:00