Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова и Кристалина Георгиева обсъдиха енергийната ефективност на сградите

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова се срещна днес с еврокомисар Кристалина Георгиева. На срещата присъстваха зам.-кметът Ирина Савина и зам.-кметът Албена Атанасова.

Кристалина Георгиева даде висока оценка за справянето на града със снегопочистването и увери столичния кмет, че София може да разчита на съдействие и помощ с експерти и техника при възникване на по-сериозни кризисни ситуации.

Йорданка Фандъкова и Кристалина Георгиева обсъдиха политиката на Столичната община, свързана с климатичните изменения и енергийната ефективност на сградите. Общо 600 общински сгради, предстои да бъдат санирани, като за 240 вече имаме проектна готовност, каза по време на срещата Ирина Савина.

Общината разработва конкретни мерки за стимулиране на частните собственици за саниране на сградите си. В момента се разработват 12 типови проекти, които ще бъдат предоставени безплатно на етажните собствености.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

СДВР е готова за столичното футболно дерби в събота

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща от между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА-София" , която ще се проведе на 19 октомври от 15:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" . Феновете на символичния домакин „Левски“ ще бъдат..

публикувано на 18.10.24 в 16:36

Обвиниха в умишлено причиняване на смърт непълнолетния младеж, пребил до смърт жена в Перник

В умишлено причиняване на смърт е обвинен 17-годишният младеж, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, съобщиха от прокуратурата. Тежкото престъпление беше извършено на 29 юли т.г., когато 56-годишната жена бе нападната и жестоко пребита докато пие кафето си. Тя е удряна многократно с юмруци и ритници по тялото и главата...

публикувано на 18.10.24 в 12:47

Изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции в ЦИК

В 17.00 часа днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват exit-poll проучвания в изборния ден, съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК). Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20.00 ч. Резултатите от допитвания до общественото мнение за..

публикувано на 18.10.24 в 12:17

"Градината на донорите" зад НДК се обогати с 16 рози

Цветя в памет на донорите на органи бяха засадени в "Градината на донорите" зад НДК. "Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г.", каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. - Отдаваме почит към хората, дарили органи след..

публикувано на 18.10.24 в 09:50

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и бул. “Тодор Каблешков"

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и “Тодор Каблешков". Ремонтите в района предизвикаха засилен трафик, задръствания и недоволството на шофьорите в София. Работата по изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ продължава в участъка от ул. “Емилиян Станев“ до ул. “Луи Айер“ с временна организация на движението.

публикувано на 18.10.24 в 08:48
Снимки: Делян Георгиев

Цитати и графити приятно изненадват пешеходци в подлез на ж.к. "Изток"

Подлезът на спирка ж.к. "Изток" е напълно преобразен - пребоядисан и изрисуван, установиха жители и пешеходци в столицата. Стенописите са под надслов “Change over Challenge”. След предварително обсъждане с три отделни фокус групи – студенти, доброволци от квартала и артисти, са избрани цитати, сред които на българския филантроп Евлоги Георгиев,..

публикувано на 17.10.24 в 13:10

Съдят трима служители на АПИ заради загинала жена в тунел "Ечемишка"

Окръжна прокуратура - София повторно внесе в съда обвинителен акт по делото за тежкия пътен инцидент от 05.02.2017 г. в лявата тръба на тунел "Ечемишка", при който загина възрастна жена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от..

публикувано на 17.10.24 в 11:45