Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още от фестивала в Мадрид, Chano Dominguez и още много в Слънчев джаз+ тази вечер

Слънчев джаз+ на 25 август - още концертни записи: от фестивала за класически и латино джаз в Мадрид от края на юни (Chano Dominguez). В самото начало – 2 CDs Miles Espanol (part 1): Chick Corea, Jack DeJohnette, John Scofield, Jorge Pardo, Nino Josele, Carles Benavent &... Chano Dominguez!

Слушайте в събота, 25 август, в 19:05 ч, на честотите на Радио София или онлайн тук.

Повече в блога на автора ludmiljazz.wordpress.com. Стари издания на Слънчев джаз+ можете да намерите, да слушате онлайн и да изтеглите като подкаст в сайта на новата интернет-програма на БНР binar.bg.

По публикацията работи: Людмил Фотев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кариерни възможности на форума "София: Кариера и живот - защо в България?"

В зала 3 на Националния дворец на културата през целия ден днес (14 юни) се провежда форума „София: Кариера и живот - защо в България?“, част от кампанията Bulgaria Wants You . Посетителите имат възможността да се срещнат с вдъхновяващи лектори и с представители на над 80 компании. Те идват на събитието, за да разкажат повече за своята дейност и..

публикувано на 14.06.24 в 12:19

Жена пострада след взрив в къща в Костинброд

78-годишна жена е пострадала след взрив в къща на улица "Обиколна" в Костинброд, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ  в София. Тя е получила втора степен изгаряния в областта на главата, ръцете и двата крака. Сигналът към Спешна помощ е подаден в 9:39 часа тази сутрин. Екипът е бил на мястото веднага и е транспортирал..

публикувано на 14.06.24 в 11:26

С близо 60% е намаляла популацията на бездомни кучета в София за 16 години

С изменение на Наредбата за разполагане на преместваеми обекти през 2022 г., Столичната община разрешава поставянето на кучешки и котешки колиби за безстопанствени животни, каза пред Радио София Лазар Петрунов – директор на Дирекция „Околна среда“ в Столичната община. Районните администрации дават съгласие за местата, на които могат да бъдат..

публикувано на 14.06.24 в 09:32

Дъжд и гръмотевични бури в петък, температурите падат

Днес валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, съобщиха от НИМХ. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат..

публикувано на 14.06.24 в 07:35

Ден на отворените врати в центъра по трансфузионна хематология във ВМА

На 14 юни отбелязваме Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Тази година мотото на кампанията е “20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“. Денят е и повод отново да се подчертае постоянната необходимост от редовно и безвъзмездно кръводаряване. По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден..

публикувано на 14.06.24 в 06:25

"Форум", 13.06.24: Инвестиции в градския транспорт на столицата

Коментатори във "Форум" тази седмица са екологът Данита Заричинова и политическият анализатор и председател на Обединението за честни избори Стоил Цицелков. Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: Предстоящите инвестиции в градския транспорт на столицата Спортна инфраструктура Проблемите на София..

публикувано на 13.06.24 в 18:38

Какво трябва да знаем за летните месеци

Обилните дъждове и топлото време се оказват повод за срещи с всякакъв вид насекоми и ухапвания от тях. Най-голямо притеснение обикновено създават кърлежите. Как да се предпазим, какви мерки да вземем, възможно ли е да сбъркаме ухапване от насекоми с алергия и да неглижираме ситуацията. Катя Василева потърси отговорите от един от водещите..

публикувано на 13.06.24 в 17:36