Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка на 20 ноември

Пътищата от републиканската пътна мрежа и автомагистралите са проходими, пътните настилки са предимно сухи, на местата мокри, съобщават от СБА със съдействието на Агенция „Пътна инфраструктура” и Пътна полиция.

Състояние на автомагистралите:
AМ „Тракия ”: ОПУ-София: поради ремонт на осветителната инсталация в тунел „Траянови врата” за периода от 19-23.11.2012 г. в района на тунела ще бъде въвеждана ежедневно ВОБД. За светлата част на денонощието движението на МПС ще бъде затваряно в една от лентите за движение и пренасочвано в съседната последователно в лявата /посока Пловдив-София/ и в дясната тръба /посока София-Пловдив/; ОПУ- Бургас, от Карнобат до Бургас-затворена за движене на МПС до 15.12.2012 г. Движението е пренасочено по път І-6 през Карнобат, Айтос, Ветрен и обратно.
АМ „Хемус”: ОПУ-Варна и Шумен. Затворена в участъка от п.в. Каспичан до п.в. Ветрино. Движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 „Ветрино-Провадия” до п.в. Ветрино. Срок до 30.11.2012 г.

Затворени са проходите:
Златишки проход; Върбишки; Твърдишки проход; Вратник –отворен, но със забрана за движение на товарни автомобили над 10т.; Дюлински проход - затворен за товарни МПС. Обходен маршрут: Варна - Обзор – Сл.Бряг; Айтоски проход – забранено преминаването на МПС над 20т.; Шипка - забрана за МПС над 10 т. - Срок до 31. 03. 2013г.; Петрохан - забранено е движението над МПС над 10 т.

Опасност от падащи камъни:
Искърско дефиле; Кресненско дефиле; проход на Републиката; път І-1 /Е-79/ Мездра - Ботевград и Видин - Монтана; път I-4 София - Варна при с. Пролаз и Коритна - Български Извор - Микре; път I-5 /Е 85/ В. Търново – Дряново – Габрово - Шипка; път І-6 София – Карлово - Бургас "Козница" и "Стражата"; път ІІ-19 Симитли - Г. Делчев; път II-35 Троян - Кърнаре; път II-37 Пещера - Батак - Ш. Поляна; път ІІ-62 Самоков - Дупница /местност Дервена/; път ІІ-82 Самоков - София /Г.Окол – Пасарел - Кокаляне/; път II-84 Варвара - гара Костандово /кръстовище за Св. Петка/; път ІІ-86 Асеновград - Смолян; път ІІІ-102 Превала - Монтана; път ІІІ-104 Бобошево - Четирци; път ІІІ-107 Рила - Рилски Манастир; път ІІІ-488 Градец - Ичера - Сливен; път ІІІ-601 Горановци - Олтоманци; път ІІІ-606 в района на Копривщица; път ІІІ-622 Дромухар - Ваксево; път III-842 Юндола - Голямо Белово; път ІІІ-861 Юговско ханче - Югово - Лъки - Здравец; път ІІІ-865; Стояново - Ардино; път ІІІ-866 "Смолян – Кричим - Стамболийски-І-8"; път ІІІ-3011 стената на яз. Ал. Стамболийски.

ПТП:
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки ПТП с четирима загинали и 30 ранени, от които седем са с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на СБА.
За района на София са станали 88 леки и 3 тежки ПТП с трима ранени. От началото на месеца са станали 333 тежки ПТП, 33 души са загинали, ранени са 411, от които с опасност за живота са 24. От началото на годината 54504 са станалите тежки катастрофи, загинали са 523, ранените са 6596.

Слушайте предаванията на Радио София за информация за актуалната пътна обстановка в столицата.

Всеки делничен ден след 17.00 часа се излъчва и специализираното предаване "Трафик София". 

Вижте карта на натоварените кръстовища по линиите на градския транспорт  и информация за ремонтираните участъци в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С оборудвана кола тестват бързи проверки за паркиране в платените зони

В Синя и Зелена зона тръгва тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери, които от разстояние ще засичат дали паркираните автомобили са заплатили престоя си, съобщиха от Столичната община Това не изключва проверката от екипите, тъй като в зоната се паркира и с хартиени талони. Целта на тестовата кола е да се провери работата на..

публикувано на 10.02.20 в 16:54

Ремонтът на тунел "Витиня" започва в понеделник

Ремонтът на тръбата за Варна на тунел "Витиня" започва утре - на 27 юни, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". До приключване на строителните работи, което се очаква през декември, трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.  Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация,..

публикувано на 26.06.16 в 15:30

Пътната обстановка на 24 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"..

публикувано на 24.01.14 в 08:01

Пътната обстановка на 23 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са влажни, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция...

публикувано на 23.01.14 в 09:09

Пътната обстановка на 22 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция...

публикувано на 22.01.14 в 08:06

Пътната обстановка на 21 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"...

публикувано на 21.01.14 в 08:54

Пътната обстановка на 20 януари

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри. В планинските райони са частично заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти със съдействието на Агенция Пътна инфраструктура и центъра за информация при направление "Пътна полиция"...

публикувано на 20.01.14 в 08:24