Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София грейва коледната елха

Снимка: Архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще запали светлините на коледната елха на столицата днес в 19.00 ч., в градината пред хотел "Рила" на ул. "Алабин", съобщават от Столичната община.

От 11.00 ч. до 20.00 ч. на открита сцена пред елхата ще има празнична програма, в която ще участват танцов ансамбъл "Средец", студио за модерен балет "Киви", вокална студиа "Дъга", клуб "Накама", вокална група от Столичния център за работа с деца "Бели Брези", танцова група към ОДЗ "Преспа", детски хор с диригент Мая Василева и детски танцов ансамбъл с ръководител Живко Желязков към Националния учебен комплекс по култура.

Коледарски игри, песни и наричания ще изпълнят деца от 144 СОУ "Народни будители", а "Жар театър" към Дом на културата "Средец" ще представи огнено шоу.
От 13.30 ч. до 15.00 ч., в карнавалната лаборатория на Фест студио "Жар" гримьори ще изрисуват лицата на желаещите и ще ги превърнат в приказни герои. От 15.00 ч. Дядо Коледа и Снежната царица ще се снимат с децата в специален кът. Малчуганите ще могат да се снимат и пред къщичката на джуджетата. Празнично украсен ретро трамвай ще се движи от 16.00 ч. до 19.30 ч., от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист".

Във връзка с включването на светлините на елхата днес ще има временни промени в движението - от 6.00 ч. тази сутрин до 22.00 часа са забранени престоят и паркирането по ул.”Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге”. От 10.30 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства в същия участък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес още нови вагони от Германия с бързия влак София - Бургас

БДЖ пуска от днес в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак "Чайка", който  пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45 ч. В обратното..

публикувано на 12.08.24 в 07:53

Датата за предсрочния вот е ясна - 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той ѝ възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  "..

публикувано на 09.08.24 в 14:55

Тежка катастрофа в "Студентски град" тази нощ

Тежка катастрофа е станала в столичния квартал "Студентски град" тази нощ. За случката разказват свидетели в социалната мрежа. "Катастрофа в "Студентски град" до УНСС. Малко се е блъснал. Подаде газ на светофара и не овладя колата", обяснява Борис Иванов. "Цяло щастие е, че не е като катастрофата на Семерджиев", коментира Надежда..

публикувано на 09.08.24 в 12:13

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател", се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния..

публикувано на 09.08.24 в 09:25

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите по места. Ограничено беше разрастването на пламъците в западния дял на планината Славянка. Пожарът беше предизвикан от активирало се ново огнище на гръцка територия, което премина граничната бразда и навлезе в нашата страна. Изгасен беше пожарът в село Джулюница, община Лясковец. Няма пострадали хора...

публикувано на 09.08.24 в 08:21

23 крокодила са регистрирани в София през последните 20 години

23 крокодила са регистрирани в столицата през последните 20 години. Това сочат данните на РИОСВ – София. От там поясниха, че, продължават проверката на документите на открития в столичния кв. "Ботунец" крокодил Кроко, който вече се намира в столичния зоопарк. Доц. Тихомир Стефанов: Столичният зоопарк може да положи най-подходящи..

публикувано на 08.08.24 в 19:15
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение

За борба с пътните инциденти трябва да въведем нещо, което го има в цяла Европа - камери ! Това каза пред БНР Георги Георгиев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш общински съветник в София, бивш председател на Столичния общински съвет, като подчерта: " Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение ".  Депутатът е вносител на..

публикувано на 08.08.24 в 14:54