Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидара Йонова – автор на логото на информационната кампания на „Европа за мен“ за Евроизборите

Божидара Йонова е от Националното училище по изящни изкуства, тя е талантлив художник, обича и да прави колажи. Преди време ние проведохме конкурс о тема „Най-добра рисунка по европейската гражданска позиция и идентичност“, отличихме двама от младите художници, които спечелиха награда и съвсем скоро – в началото на февруари, ще отпътуват да си получат наградата директно в Брюксел. Репортажи за това ще можете да чуете в следващите предавания на „Европа за мен“. Божидара Йонова обаче привлече вниманието ни с нещо друго. Тя направи един колаж, който единодушно координационният съвет, бордът на предаването „Европа за мен“ реши да бъде използван като лого на цялата информационна кампания, която ние успоредно с Европейския парламент ще провеждаме в рамките на времето до Евроизборите на 25 май.

Яна Спиридонова се срещна с Божидара. Поговориха си за ценностите, за изкуството и за изкуството в контекста на европейските ценности. Чуйте.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.