Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души са задържани от полицията преди мача "Левски" - ЦСКА

Снимка: БГНЕС

Петима души са задържани преди началото на мача "Левски"- ЦСКА в София, съобщи за "Хоризонт" главен инспектор Антон Златанов от СДВР.

Към момента обстановката е сравнително спокойна. Има до момента пет лица, които са задържани в територията, около стадиона, а и по направленията за придвижване. Те са задържани за притежание на различни предмети, които са забранени, като ножове, пиротехнически изделия и бомбички. 

Според главен инспектор Златанов, няма сериозни инциденти и навсякъде са разположети полицейски сили, които да спомогнат за спокойствието в града:

Днес все пак е празничен ден, има доста много хора по централната част на града, които са излезли на разходка и нямат отношение към мача и нашата цел е да запазим тяхното спокойствие. Имаше известно напрежение по време на групово придвижване на феновете на "Левски", които хвърляха доста голямо количество пиротехнически изделия и бомби, в територията на централната градска част, включително е пострадал леко един полицейски автомобил, но ситуацията е овладяна и към момента други проблеми няма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.