Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни мерки срещу престъпността по курортите ни

Снимка: БГНЕС

Няма директни заплахи за чуждите туристи у нас, смята вътрешният министър Цветлин Йовчев. МВР отчете спад на кражбите по курортите през миналия сезон.

МВР е предприело конкретни мерки, които да гарантират в по-голяма степен сигурността във връзка с терористичния атентат в Сарафово, съобщи вътрешният министър. Министерството  ще предприеме редица мерки, за да гарантира безопасността на туристите  по родните курорти. 
Ние ще имаме завишено полицейско присъствие в тези места, където има концентрация, там, където са хотелите, като същевременно инструктажът за патрулите, за тяхното движение, за техните действия ще бъде различен, което в  по-голяма степен ще гарантира сигурността. Предприемат се конкретни мерки по отношение на събиране на изпреварваща информация и проследяване на такива групи, за които има данни, че са извършвали в миналото или че се канят да извършват такива престъпления. Ще изпратим допълнително служители на тези места като същевременно не само ще бъдат командировани там служители, но вероятно за много от тези места ще спре комадироването от тези места на служители към границата, каза Йовчев.
Вътрешният министър се ангажира, че ситуацията тази година по родните ни курорти по отношение на борбата с престъпността е по-добра от предишни години.

Йовчев коментира и мерките, които страната ни предприема, за да подобри ситуацията по отношение на мониторинга в "Правосъдие и вътрешен ред". Според Цветлин Йовчев в момента не е възможно да бъде наложен какъвто и да е политически чадър върху разследване, включително и върху тези, свързани в организираната престъпност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.