Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребиха бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов

Снимка: БГНЕС

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит около 22 часа на 24 април в София. Инцидентът е станал пред жилището му в столичния квартал "Красна поляна". Харизанов е бил в компанията на жена. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби. 

Пострадалият е приет във ВМА в тежко състояние, с опасност за живота. Харизанов е със счупена ръка, счупени ребра и хематоми по главата.

До началото на април Георги Харизанов беше в ареста по обвинение за неизгодни сделки със скрап, ощетили с милиони "Напоителни системи". Той беше задържан заради показания на анонимен свидетел, че се кани да  напусне страната. Анонимният свидетел чул Харизанов да казва на свой познат в столично кафене, че се кани да бяга "при негрите". 

През април Харизанов бе освободен от ареста без мярка за неотклонение и с остро критични мотиви към прокуратурата и ДАНС. СГС потвърди освобождаването му, но срещу 7 хиляди лева. Освен разследването за неизгодно продадената скрап, в биографията на Георги Харизанов има оправдателна присъда за взлом на кражба и условна за рекет. Той беше освободен от "Напоителни системи" заради липсата на диплома за висше образование. Беше сред редовните участници в антиправителствените протести и беше обвиняван от парламентарната трибуна, че участвал в пожара и в погрома в парламента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.