Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привърженици на федерализацията на Украйна превзеха сградата на Районния съвет в Донецк

| обновено на 30.04.14 в 11:13
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Привърженици на федерализацията на Украйна превзеха сградата на Районния съвет в град Донецк, съобщи местна телевизия. Около 200 маскирани мъже са нахлули в сградата на Съвета, смъкнали са от него флага на Украйна и са издигнали знамето на Донецката народна република. 

В Кировски район около 200 маскирани мъже нахлуха в сградата на Райсъвета, смъкнаха от него флага на Украйна и издигнаха знамето на Донецката народна република. Те не обявиха никакви искания, започнаха да се настаняват в сградата, да носят вещи, матраци и храна, съобщи телевизията.

В град Горловка, на 40 км северно от Донецк, проруски сепаратисти окупираха сградата на Градския съвет и Районното управление на милицията, съобщи украинският информационен портал "Остров". По негови данни Градският съвет е завзет от двайсетина въоръжени мъже.

Украинските милиционери, обсадени от вчера следобед в местното управление на МВР в град Луганск, напуснаха сградата и оставиха оръжието си на проруските демонстранти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.