Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа 62-годишния Ибрям Караасен от казанлъшкото село Бузовград

Снимка: Венелина Попова


Полицията задържа 62-годишния Ибрям Караасан от казанлъшкото село Бузовград.

Тази нощ бившият работник от завод "Арсенал" стрелял срещу съседите си, залял къщата им с бензин, но не успял да я запали.

Официалната версия на МВР е битова свада на алкохолна основа.

Инцидентът станал след полунощ. Ибрям, според нападнотото ромско семейство, отишъл до къщата им с колата си и се опитал да я запали, но в това време ромите се разбудили и го подгонили с камъни. Асен, един от фамилията, се опитва да обясни какво се е случило.

Снощи чух изстрели тука. Събудих се, излезнах и погледнах, че нашите ги няма – баща ми, майка ми, комшиите бяха излезнали. Побегнах надолу и видях братовчед си, хвърляше камъни и аз взех да хвърлям камъни по него. Той се беше скрил в къщата върху плочата и взе да стреля.

След подаден сигнал полицията пристигнала до къщата на Ибрям, който се предал доброволно едва в 6.15 часа тази сутрин. Караасен живее самотен, понякога посещавал децата си, които работят в Кипър. По случая е образувано досъдебно производство.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Полицията задържа въоръжен мъж, барикадирал се в дома си в Бузовград

След няколкочасова полицейска акция в Бузовград близо до Казанлък беше задържан въоръжен мъж, който се барикадирал в дома си. Въпросният човек от Бузовград вече е арестуван – Ибрям Караасан  е на 62 години, разведен, живее сам в дома си. Той е бивш..

обновено на 23.09.14 в 10:16