Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български въздушни асове демонстрират умения в небето над София

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Днес на летище София - Северен район ще се състои авиошоу под мотото „Това сме ние“, което е организирано от българските военновъздушни сили по повод 102 години от създаването им.

Шоуто във въздуха ще започне в 13:00 часа, а преди това всички желаещи ще могат да видят отблизо и различна бойна техника.

По време на авиошоуто зрителите ще могат да видят полети в различни формации, пилотаж на малки височини, фигурен пилотаж на група транспортни самолети на пределно малка височина, сложен пилотаж на малка височина и други фигури във въздуха.

Авиошоуто ще бъде съпътствано и от много музика.

Чуйте повече за предстоящото шоу от капитан Стоян Петков, който лети на самолет МиГ-29 и ще бъде водещ, а какво ще можем да видим на шоуто, ще разберете от друг от участниците, майор Радостин Люцканчев – пилот на самолет СУ-25.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Самолети тренират над София

Преди утрешното авиошоу в София самолети тренират в небето над столицата. Полетите са репетиция за зрелищни авиодесанти, които ще бъдат показани в спектакъла „Това сме ние”, организиран от българските Военновъздушни сили.

публикувано на 10.10.14 в 16:46

Изтребители и хеликоптери летят ниско над София до събота

Изтребители и хеликоптери ще летят ниско над София от днес до събота, предупредиха от Военновъздушните сили. Те ще бъдат пребазирани и ще тренират за авиошоуто на столичното летище "Враждебна" в събота, От ВВС приканват столичани да запазят..

публикувано на 08.10.14 в 09:01
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Силвия Стоянова

За хората със светли очи слънчевите очила са задължителни през лятото

Наред с алергиите и летните грипове, горещите месеци крият рискове и за здравето на очите ни. Неправилното и дълго излагане на слънце в пиковите часове на жегите може да доведе до появата и развиването на очни заболявания, а самолечението – до..

публикувано на 11.07.24 в 17:45
Инж. Ангел Джоргов

Оптимизират транспорта в Община Самоков, купуват 5 електробуса

Община Самоков ще изработи План за организацията на транспортната схема , чрез който ще се оптимизира транспортното обслужване и ще се повиши качеството на услугата. "Искаме да улесним хората които работят, които посещават курортите, както и..

публикувано на 11.07.24 в 16:50

Какво е да отразяваш Европейското първенство по футбол?

Какво е да отразяваш Европейското първенство по футбол? Специалните пратеници на БНТ в Германия Десислава Францова и Бюлент Мюмюнов се заеха с тази нелека задача. Гост в предаването "Радиокафе" беше Десислава Францова. По думите й след завръщането..

публикувано на 11.07.24 в 15:14

Защо ДДС за пакетните туристически услуги трябва да е 9% до края на 2024 г.

Туроператорите настояват за удължаване и данък добавена стойност от 9% за пакетните услуги да остане до края на годината. Временната мярка за 9% ДДС беше приета в подкрепа на бизнеса по време на ковид кризата. Но от 1 юли ставката на ДДС върху..

публикувано на 11.07.24 в 14:50

Драматизации по литературни творби на фестивала "София Моно" 2024

За радост на ценителите на театралното изкуство традицията на фестивала София Моно продължава, но тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори. Между 17 и 27 юли 2024 г. Организатор на "София..

публикувано на 11.07.24 в 14:09

Гостуваща изложба отразява фалшификациите през времето

На 16 юли, вторник, 2024 г., от 18:00 ч., в Националния етнографски музей, ще бъде открита пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Събитието е по проект на Европейския парламент, реализиран от Дома на..

публикувано на 11.07.24 в 13:07

Жени говорят за европейски футбол

Не се случва често жени да говорят за футбол, но когато го правят, то е с емоция и финес. Яна Спиридонова и Мария Бояджиева успяха да си поговорят с някои от най-големите ценителки, на този уж мъжки спорт . Разговорите неизменно поеха и в посока..

публикувано на 11.07.24 в 12:34