Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цикълът Quartettissimo на квартет "МузикАнтс" стартира с нестандартен проект

Пианистът Стивън Прутсман

Струнният квартет "МузикАнтс", в който свирят оркестранти от БНР, винаги търси нетрадиционни начини за представяне на програмите си и нестандартни проекти, които отговарят на желанията им и на българска сцена да се представят нови, непознати произведения и автори.


Новият сезон на "МузикАнтс" започва на 17-и октомври в Първо студио на БНР с прожекция на един от шедьоврите на нямото кино – филма на Бъстър Кийтън "Шерлок Джуниър", който ще бъде озвучен на живо от квартета и техния гост, пианиста Стивън Прутсман, който е и автор на музиката.

По настояване на американския музикант, от 18 часа ще се състои безплатно представление за деца с проблеми от аутистичния спектър и техните семейства. Самият той е баща на дете-аутист.

Стивън Прутсман е високо ценен американски музикант, той е лауреат на престижните международни конкурси  "Чайковски" в Москва и "Кралица Елизабет" в Брюксел, носител е на американската награда за изключителни постижения в областта на изпълнителското изкуство The Avery Fisher Career Grant

След музикалната кино вечер, квартет "МузикАнтс" и пианистът Стивън Прутсман подготвят и втора среща със софийската  публика, с по-класическа квартетна програма - на 20-и октомври, отново в Първо студио на БНР.

Чуйте повече подробности в интервюто с цигуларката Грациела Панайотова и документален запис от концерт на квартет "МузикАнтс" - Танц №3 от Емил Табаков, аранжимент на Румен Бальозов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.