Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт за 100-годишнината на проф. Люба Енчева

Този голям юбилей остана като че ли в сянката на други културни събития през 2014-а, а проф. Люба Енчева е сред фигурите в българската музика, която заслужава нашата почит и огромно уважение. Тя има и международна изпълнителска кариера, и наследници на нейната клавирна школа като педагог.


Пианистката Фани Куцарова има честта да бъде последната ученичка на проф. Люба Енчева. Заедно са работили в гимназиалната й възраст, точно когато младият музикант се оформя и като личност, и като интерпретатор. На 4-и ноември в зала БИАД на ул. "Раковски" №108 в столицата от 19 часа тя ще изнесе концерт в дуо с кларинетиста Венцислав Трифонов и така двамата ще напомнят за прекрасните години на друго едно българско дуо - проф. Сава Димитров и проф. Люба Енчева. Събитието ще започне със спомени на проф. Лъчезар Каранлъков, който ще разкаже за кариерата на пианистката и нейната многообразна дейност.

Чуйте в звуковия файл интервю с Фани Куцарова и неин запис на три миниатюри от Димитър Ненов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.