Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С водосвет беше открито хирургичното отделение на болницата в Девин

Снимка: БГНЕС

С водосвет беше открито хирургичното отделение на болницата в Девин. Директорът Радка Грозданова уточни, че във възстановената болница вече работят четири отделения:

Това е отделението, което е последно от структурата на болницата, което ни беше цел, за да възстановим целия облик на болницата такъв, какъвто е бил при затварянето й. Така че от тук насетне започваме да доокомплектоваме, да доусъвършенстваме и увеличаване на дейността. Отделенията вече стават четири детско, вътрешно, неврологично и хирургията беше последна.

Около 55 са работещите във възстановената болница в града. В новото отделение са наети трима хирурзи и четирима анестезиолози: Които анестезиолози са на втори трудов договор – четирима, и ще работят по график, за да може да обезпечим изцяло и анестезиологичната дейност в болницата, а това в момента е напълно достатъчно, като, разбира се, ще доокомплектоваме от тук насетне и ще увеличаваме персонала. Медицинският персонал никога не е достатъчен. 

Поетапно се решават проблемите със запорите и задълженията към персонала, допълни директорът Радка Грозданова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.