Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Предложените от ГЕРБ промени в правилника на НС ще узаконят лошите практики

Снимка: БГНЕС
Предложените промени от ГЕРБ в парламентарния правилник ще узаконят лошите практики, които прилагаха в 42-рото НС. Това коментира в Смолян Мая Манолова, която участва в комисията, подготвяща правилника за работата на депутатите.

За първи път съм свидетел на подобна идея Народното събрание да заседава и без кворум! Вярно е, че в предния парламент ГЕРБ отсъстваха от работа с месеци, но идеята да се узакони неходенето на работа наистина ми изглежда доста скандална. Така че, разбирам това предложение единствено като опит да се узакони неходенето на работа от страна на ГЕРБ. Прави се опит да се ограничи и парламентарният контрол, каза Мая Манолова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

НС ще разглежда само законопроекти с финансова обосновка и оценка на въздействието

Безспорно залагаме на приемственост между правилата, по които работеха и 41-вото и 42-рото Народно събрание, и тези, които ще прилагаме в 43-тото,   каза депутатът от ГЕРБ и член на временната комисия за изготвянето на правилника на..

публикувано на 10.11.14 в 16:44