Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корман Исмаилов: Няма причина да бъде оттеглена кандидатурата на Орхан Исмаилов

Снимка: БГНЕС

Сред основните възражения на опозицията при актуализацията на бюджета за тази година беше, че тя ще доведе до най-голямото задлъжняване на държавата за последните години, а свръхдефицитът ще има тежки последици, включително и откриването на наказателна процедура. Според Корман Исмаилов, депутат от Реформаторския блок, възможно е задлъжняването, но позициите на опозицията са били неадекватни. 

За първото полугодие на 2014-а правителството на БСП, ДПС и "Атака" направи с 1 милиард повече разходи, в сравнение с преди 1 година. Те се ползваха с изключително голям комфорт. Фактът, че съвсем съзнателно се заложиха по-високи приходи, които няма да бъдат изпълнени, за да бъдат направени по-големи разходи, и бих нарекъл това безотговорно, а поведението им в залата нагло. Трябва да бъдат направени много неща в сферата на подобряване на бизнес средата, електронното правителство, съдебната система, оптимизация в много сектори. Има много неща, но важното е, че се възстановяват плащанията по спрените програми, много важно ще бъде и привличането на чуждестранни инвестиции.

За кандидатурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, която кандидатура доведе до напрежение между реформаторите и Патриотичния фронт, Корман Исмаилов обясни: 

Не очаквам колизия, реакцията на патриотите е тотално неадекватна и не виждам смисъл от някаква среща. Те не са част от коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ, те не носят отговорност с политически лица. Те подкрепят програмата, нека да продължават да следят изпълнението на програмата на правителството и ако имат недоволство, само тогава да възразяват. Няма причина, на база на клевети и обвинения, да бъде оттеглена кандидатурата. В основата на всичко става въпрос за етническа нетолерантност.

Интервюто на Силвия Великова с Корман Исмаилов можете да чуете от звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.